Foto: Promo

Bravo

(VIDEO) SRPKINJA POTVRDILA DOMINACIJU: Ivana Španović pobedila u Oslu

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović pobedila je u skoku u dalj na mitingu Dijamantske lige u Oslu.

Ostali sportovi
> 19:50h

Španovićeva je pobedila skokom od 6,94 metara. Drugo mesto pripalo je Kanađanki Kristabel Neti (6,68m), dok je treća bila Britanka Sara Proktor (6,67m). Srpska atletičarka je u prvoj seriji ostvarila skok od 6,63 metara. U drugoj je skočila 6,79, a u petoj 6,94 metara. Ona je prestupila u trećoj i četvrtoj seriji, a šestu seriju je propustila.

"Ivana je danas pokazala zavidan nivo forme u odnosu na rivalke. Bila je ispred njih za 30cm, ubedljivo je pobedila sa odličnim rezultatom, a još me više raduje činjenica da je Ivana skočila 6,94m u ovim vremenskim uslovima, te da u normalnim uslovima od Ivane možemo očekivati još mnogo bolje rezultate” izjavio je trener Obradović.

Španovićeva je ubedljivo prva na listi sa 26 bodova.

Srpski atletičar Asmir Kolašinac zauzeo je peto mesto u bacanju kugle. Kolašinac je najbolji hitac od 19 metara i 84 centimetra ostvario u prvoj seriji, u drugoj je načinio prestup, dok je u trećem pokušaju bacio 19,66 metara. Pobedu u glavnom gradu Norveške zabeležio je Džo Kovač iz SAD daljinom od 22,01 metara, a drugo i treće mesto osvojili su Poljaci Konrad Bukovijecki sa 21,14 i Tomaš Majevski sa 20,56 metara. Na mitingu u Oslu učestvovala su sedmorica bacača kugle.