Foto: Printskrin

Ludilo

(VIDEO) OTKRIVEN PAKLENI PLAN RUSKIH HULIGANA: Evo kako planiraju napade na protivničke navijače

Ruski huligani imaju dobro isplaniranu taktiku koju primenjuju tokom tuča na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

Francuska 2016
> 00:00h

"Krvave utakmice koje navijači već godinama međusobno vode na stadiona u domaćem prvenstvu su postale uobičajena stvar u ruskom fudbalu. Incidenti u Marseju su njihov prvi izlazak na veliku scenu. Brutalnost koju pritom iskazuju je gnusna, ali u redovima ruskih huligana ona nije nimalo pokajnička, već se njom ponose", navodi BBC.

Engleski navijači koji su bili u Marseju tvrde da su Rusi napadaju sve one koji im se nađu na putu. Rusi sa druge strane tvrde da samo odgovaraju na provokacije.
"Mnogi ruski navijači se bave boksom ili drugim borilačkim veštinama. Ruski huligani su pristalice zdravog života pa izbegavaju alkohol. Englezi zbog pijanstva dobijaju batine u tim tučama. Rusi i Poljaci sada predvode listu najvećih huligana u Evropi", rekao je jedan od osnivača Udruženja ruskih navijača Andrej Malosolov.
Pojedini ruski mediji objavili su rečnik huligana. Oni se zovu borcima i ultrasima. "Taktika napada im je sledeća. Oni napadaju skokom, što je zadavanje nekoliko udaraca protivniku, a potom sledi povlačenje do cele akcije koja ima cilj da uništi moral protivniku. Oni potom objavljuju video snimke na društvene mreže", navode ruski mediji.