Foto: Privatna Arhiva

Tragedija koja je potresla Srbiju

REZULTATI OBDUKCIJE: Trudnica iz Sopota i beba umrli zbog srca

UŽICE - Zdravstveni centar Užice saopštio je rezultate kliničke obdukcije trudnice Sanja Jerinić Marinković iz Sopota koji ukazuju da je smrt nastupila zbog kardioloških problema.

Crna Hronika
> 22:30h

Nalaz obdukcije je pokazao da je kod trudnice smrt nastupila kao posledica srčanog popuštanja zbog dugotrajne hipertrofične kardiomiopatije, sa razvojem masivnog edema pluća i krvarenja u plućima i sledstvenim razvojem kardiorespiratorne insuficijencije.

Loše opšte kardiovaskularno stanje trudnice je dovelo do krvarenja unutar posteljice i smrti ploda, stoji u saopštenju Zdravstvenog centra Užice.

Podsetimo, Sanja Marinković (20) iz Nemenikuća kod Sopota, koja je bila u sedmom mesecu trudnoće, umrla je u užičkoj bolnici posle tri epileptična napada samo četiri dana posle svadbe.

Ona se udala u subotu i s mužem Srđanom (22) otišla na Zlatibor na medeni mesec. Pozlilo joj je u sredu ujutro i hitno je prebačena u užičku bolnicu. Njena porodica optužuje lekare da su, i pored preklinjanja supruga, tek posle osam i po sati uradili carski rez. Sanja je umrla, a dečak je preminuo nakon sat i po.

(EPK/RTS)