Foto: Reuters

"Zbornaji" preti diskvalifikacija sa EP

RUSKI FUDBALER OGORČEN: Odluka UEFA ima političku pozadinu, jer niko ne želi da kaže pravu istinu

Napadač fudbalske reprezentacije Rusije Artjom Džuba rekao je da bi bilo "izuzetno glupo" da njegova ekipa bude diskvalfikovana sa Evropskog prvenstva zbog sukoba njihovih navijača s engleskim.

Francuska 2016
> 03:56h

"Bilo bi izuzetno glupo da nas diskvalfikuju zbog sukoba. Čitajući englesku štampu stiče se utisak da su njihovi navijači anđeli. Trebalo bi biti objektivan i shvatiti da se krivica deli. U svakom slučaju, tim stvarima nije mesto u fudbalu... Mi bismo samo želeli da se koncentrišemo na igru", rekao je Džuba.

Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) kaznila jeRusiju sa 150.000 evra, kao i uslovnom diskvalifikacijom sa Evropskog prvenstva u Francuskoj ako njeni navijači ponovo budu umešani u nasilje. "Ovo nije takmičenje u sukobima na ulici, ovo je takmičenje u fudbalu, tako da se nadamo da će naši navijači ponašati kako bi trebalo", rekao je Džuba. On je rekao da nije bilo sukoba između Rusa i Engleza na ulicama Marseja prethodnih dana. "Nije bilo sukoba između Rusa i Engleza, već između navijača iz drugih država. To su informacije koje šire vlasti i novinari, ali ja imam drugačije. Niko ne može da kaže pravu istinu. Ubeđen sam da sve to ima političku pozadinu, pogotovo sada kada pogledam kako britanski štampa piše o Mondijalu 2018. godine u Rusiji", zaključio je on. Rusiju će se sutra od 15.00 u Lilu sastati sa Slovačkom u drugom kolu Grupe B Evropskog prvenstva.