Tukao u Palati pravde

TEŽAK INCIDENT: Ultimatfajter Miljan Đurašinović Đavo policajcu u sudu zabio pesnicu u glavu!

Miljan Đurašinović, zvani Tasmanijski Đavo, pored pripadnika MUP, tukao ženu i dvoje dece, zbog čega mu se i juče sudilo

Crna Hronika
> 00:00h

BEOGRAD - Nezapamćen incident dogodio se juče beogradskoj Palati pravde, kad je ultimatfajter Miljan Đurašinović (37), poznatiji kao neko kome se sudi zbog nasilja u porodici, u punoj sudnici nokautirao policajca koji je protiv njega svedočio. U Prvom osnovnom sudu juče je počelo suđenje ultimatfajteru koji je u javnosti poznat i po nadimku Tasmanijski Đavo.

Na optuženičkoj klupi našao se nakon što je tužilaštvo protiv njega podiglo optužnicu zbog nasilja u porodici, jer je krajem februara fizički napao i pretio supruzi i maloletnoj deci. Policija je prilikom hapšenja kod njega pronašla i pištolj, koji je prethodno pokušao da sakrije, bacivši ga kroz prozor kuće u dvorište. U pritvoru se nalazi od hapšenja, a optužen je zbog krivičnih dela nasilje u porodici i nedozvoljeno držanje oružja.

- Suđenje se odvijalo uobičajeno i bez incidenata, sve dok na red nije došlo saslušanje svedoka policajca, koji je sporne večeri intervenisao u Đurašinovićevoj kući. Nakon što su tužilac i sudija završili s ispitivanjem svedoka, reč je dobio i Đurašinović, koji je odmah upitao policajca da li poznaje njegovu suprugu i da li je u njenom društvu došao na jučerašnje suđenje. Kad je policajac odgovorio odrično, Đurašinović je iz sve snage zamahnuo pesnicom i udario ga u glavu - kazao je za Kurir izvor iz Palate pravde. Policajac je pao na patos na zaprepašćenje sudije i svih ostalih prisutnih u sudnici. Zahvaljujući brzoj intervenciji sudske straže, koja se odmah obrušila na Đurašinovića, izbegnut je veći incident. Suđenje je prekinuto, a policajac je prevezen u Urgentni centar, gde su mu povrede sanirane. - Optužnica protiv Đuraškovića će od sledećeg pretresa biti bogatija i za krivično delo nasilničko ponašanje, a u zavisnosti od lekarskog izveštaja mogao bi da bude optužen i za nanošenje teških povreda - dodao je naš izvor.

I.M.

Burna prošlost KLAO MAČETOM Đurašinović je više puta bio u sukobu sa zakonom, pa je tako u novogodišnjoj noći 2006, posle masovne tuče, ranjen u jednom beogradskom hotelu. Dve godine kasnije mačetom je naneo teške povrede vlasniku kladionice Stefanu Dimitrovskom, zbog čega je prvobitno osuđen na devet godina zatvora. Kazna mu je potom smanjena na sedam i po godina zatvora, da bi na kraju odležao samo pet godina i tri meseca.