Foto: Čitalac Kurira

Gust crni dim nadvio se nad gradom

UGAŠEN VELIKI POŽAR U NOVOM SADU: Gorela hala, materijalna šteta velika

NOVI SAD - Oko 50 vatogasaca sa 22 vatrogasna vozila iz Novog Sada i okolnih mesta posle više od dva sata ugasili su večeras požar u Ulici Bajči Žilinskog, na auto-placu, a jednom vatrogascu je ukazana lekarska pomoć.

Srbija
> 12:48h

Više od sat vremena intenzitet požara se nije smanjivao zbog čega je policija naredila uklanjanje automobila iz ulice Bajči Žilinskog koja je i dalje zatvorena za saobraćaj. Kako je javio RTV, zakupac hale koja je izgorela je "Massetehnic.doo", dok je preduzeće "Com car" zakupac auto-placa. Pored se nalazi firma "Grand motors" zastupnik Mazde

Foto: Slađana Stojanović

U trenutku izbijanja požara, oko 20 sati, u hali nije bilo ljudi.Da je pričinjena velika materijalna šteta, pokazuje i to da se, prema još nepotvrdjenim informacijama, na ovom placu nalazilo više desetina novih vozila namenjenih prodaji.

Foto: Slađana Stojanović

Novosadska policija je saopštila da u požaru koji je, oko 20 časova, izbio u magacinu autoplaca jedne firme u ulici Bajči Žilinskog nema povređenih, a pričinjena je materijalna šteta.

Brzom intervencijom pripadnika Sektora za vanredne situacije požar je lokalizovan, a u gašenju učestvuje 45 vatrogasaca spasilaca, sa 21 vozilom. Uzrok požara biće utvrđen nakon uviđaja, kaže se u saopštenju policije.

Foto: Slađana Stojanović

Prema pisanju Radija 021, gorela je jedna od hala koja se nalazi nadomak pruge i gradilišta Žeželjevog mosta sa novosadske strane, gde ima drvenih paleta, kancelarijskog nameštaja, motora i skutera, itd.

Policija obezbeđuje prostor, a na licu mesta je i mnogo građana. U blizini su i placevi za prodaju polovnih automobila.

Foto: Slađana Stojanović

Dim je bio toliko velik, da se vidi iz svih delova grada.

Foto: Slađana Stojanović

Hitna pomoć je preventivno poslala jedno vozilo na lice mesta.

Foto: Slađana Stojanović

Nije poznato šta je izazvalo tako velik požar.

Foto: Slađana Stojanović

Vatrogasne ekipe su na terenu, ali još uvek nije poznato šta se tačno zapalilo niti koji su uzroci požara.