Foto: Profimedia

Izneo stav

PUTIN O IZLASKU BRITANIJE IZ EU: Mi želimo da razgovaramo sa jakom a ne oslabljenom Evropom

Rusija želi da vodi dijalog s jakom Evropom, jer razgovor sa slabim partnerom ima veću cenu, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin komentarišući mogućnost izlaska Velike Britanije iz EU.

Planeta
> 17:18h

„Želite da kažem šta Rusija misli, želi li da razgovara sa jakom Evropom ili sa slabom. Rusija, naravno, želi da razgovara s jakom Evropom, jer voditi dijalog sa slabim partnerom više košta, uvek se može očekivati da će ga neko sa strane pritisnuti i da će svi dogovori i planovi zajedničkog rada biti razoreni. A jak partner nikada neće dozvoliti tako nešto“, istakao je Putin na konferenciji za novinare nakon sastanka s premijerom Italije Mateom Rencijem.

Ruski predsednik je naveo da se mišljenja eksperata o tome da li će Evropa biti jaka ili slaba ukoliko Velika Britanija izađe iz EU razilaze.

„Pojedini eksperti govore da će Evropa biti bolje skoncentrisana, a neki govore da je to samo prvi korak ka propasti ostatka Evrope i tako dalje“, rekao je Putin i naglasio da neće navoditi svoje lično mišljenje o tom pitanju.

Predsednik Rusije Vladimir Putin i italijanski premijer Mateo Renci na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Petrburgu.

Energetika osnov saradnje Rusije i Italije„Smatram da treba da poštujemo izbor naroda Velike Britanije, kakav god da on bude. Potrebno je samo sačekati nekoliko dana i videti šta će se dogoditi“, zaključio je Putin.

(Sputnjik)