Foto: Crvenazvezdafk.com

Odlučeno žrebom u Nionu

ŠAMPION SRBIJE IMAO SREĆE: Zvezda protiv Maltežana ili Farana u drugom kolu kvalifikacija za LŠ!

Fudbaleri Crvene zvezde igraće protiv pobednika meča Valeta (Malta) - B36 Toršavn (Farska ostvara) u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, odlučeno je žrebom u Nionu.

Fudbal
> 16:42h

Crvena zvezda će u prvom meču koji će biti odigran 12. ili 13. jula biti gost. Revanš je nedelju dana kasnije u Beograd Parovi 2. kola kvalifikacija za LŠ Karabak - Dudelanž Hapoel - Šerif Olimpija - Trenčin Salcburg - Liepaja Žalgiris - Astana Nju Sents/Tre Pene - Apoel Zrinjski - Legija Ludogorec - Mladost Podgorica Dinamo (T) - Santa Koloma/Alaškert Skenderbeg - Ferencvaroš Vardar - Dinamo Bate Borisov - SJK Seinajoki Valeta/B36 Toršavn - Crvena zvezda Rozenborg - Norčeping Dandalk - Hafnarfjordur Flora/Linkoln - Seltik Kruzaders - Kopenhagen

Zvezda je mogla da dobije i sledeće protivnike:

B36 Toršavn je osnovan 1936. godine. Ovaj klub igra na stadionu Gundadalur u Toršavnu koji je kapaciteta 5.000 mesta. U ovom klubu igraju fudbaleri sa Farskih ostrva, a ima i dvojicu internacionalaca, jednog iz Danske i Poljske. B36 Toršavn je 11 puta bio šampion Farskih ostrva, a pet puta je osvajao nacionalni Kup. U evropskim takmičenjima odigrao je 36 utakmica. Ovaj klub je ostvario samo dve pobede, 7 remija i čak 27 poraza uz gol razliku 26:89. Valeta je sa Partizanom u 2. kolu kvalifikacija za LŠ u sezoni 2012/2013. Crno-beli su oba puta slavili 4:1 i 3:1. Valeta je redovan učesnik evropskih takmičenja, ali ovaj klub nikada nije prošao dalje od drugog kola kvalifikacija. Fudbalski klub Valeta osnovan je 1943. godine spajanjem klubova Valeta Perstons, Valeta Sent Pols i Valeta junajted. Kada su titule u pitanju, četiri puta u poslednjih pet sezona osvojili su trofej nacionalnog prvaka, ukupno 23 puta. U ekipi imaju trojicu Brazilaca i po dvojicu Argentinaca i Nigerijaca, jednog Tunišanina, a ostatak čine domaći igrači. Prošle godine u kvalifikacijama za LŠ ispali su od velškog Njutona.