Foto: Zorana Jevtić

Ministar kulture ima četiri nekretnine

ŠIRI SE U 500 KVADRATA: Tasovče, odakle ti kućerina i tri stana?

Bivši direktor Filharmonije na svoje ime ima kuću od 199 kvadrata, a još tri stana vode se na njegovu suprugu Mirjanu Mitrović

Politika
> 00:00h

Ivan Tasovac, ministar kulture, ima kuću i tri stana u Beogradu, saznaje Kurir. Od toga, tri nekretnine se vode na Mirjanu Mitrović, njegovu nevenčanu suprugu, s kojom ima sina. Srpska javnost zna za kuću u Ulici Ljube Stojanovića na Paliluli, gde je ministar imao incident s komšijom. Ali ono što javnost ne zna jeste da Tasovčeva vanbračna supruga ima na svoje ime stan od čak 122 kvadrata u Đušinoj ulici na Paliluli, u megaluksuznoj zgradi!

Vanbračno upisan

Pored te stančine, Mitrovićeva ima i dva stana u Draže Pavlovića, oba u istoj zgradi, od 65 i 82 kvadrata! - Stan u Đušinoj vodi se na Tasovčevu vanbračnu suprugu Mirjanu Mitrović, ali je novac za kupovinu stana dao on. Stan je kupljen 2008. od firme „KB dom“, a plaćen je oko 250.000 evra - kaže izvor Kurira. Na interfonu ove zgrade pored prezimena Mitrović nalazi se i Tasovac, kao i na druga dva stana u istoj opštini - Paliluli. - Znamo da su to stanovi ministra, odnosno njegove vanbračne supruge. Ne viđamo je često ovde, a i niko iz zgrade nije blizak s njom - kaže komšinica iz zgrade u Ulici Draže Pavlovića.

Mirjana Mitrović je do pre četiri-pet godina radila kao generalni menadžer digitalne štamparije (ime poznato redakciji). Sada, međutim, nije poznato da li i gde radi, a ni njene nekadašnje kolege nisu znale da kažu da li trenutno ima posao. S druge strane, komšije u Ljube Stojanovića tvrde da Tasovčeva vanbračna supruga stanuje u toj kući, te da je stalno viđaju u dvorištu, pa je pitanje da li uopšte radi. To nas dovodi do pitanja od kojih para je vanbračna Tasovčeva supruga kupila tri stana na Paliluli, ukupne površine 279 kvadrata!

O džipu niko ne priča

Mitrovićeva vozi i luksuzni automobil - džip, koji je stalno parkiran ispred ovog stana. Kurir je poslao pitanja Ministarstvu kulture, međutim, odgovor nismo dobili do zaključenja broja. Pitanja smo prosledili i Agenciji za borbu protiv korupcije, ali je odgovor izostao. Agenciju smo pitali da li je Tasovac u imovinskoj karti svoje vanbračne supruge ili žene s kojom ima dete naveo da je ona vlasnik tri stana, kao i da vozi džip, te da li je naveo gde radi i kolika su joj mesečna primanja. Isto tako, Agenciju smo pitali i da li je, ukoliko ima neslaganja s vrednošću imovine i primanjima, istražila od kog novca je Tasovčeva vanbračna supruga to kupila.

Zvanična imovinska karta ZA DVE NEDELJE DOZIDAO 100 KVADRATA?! Tasovac je dužan da Agenciji dostavi podatke o imovini svoje porodice, ali oni postaju javni tek ako on da saglasnost. U svojoj imovinskoj karti Tasovac je naveo da poseduje samo kuću od 199 kvadrata, kao i građevinsko zemljište od 651 kvadratnog metra. Zanimljivo je da je Tasovac za samo dve nedelje od kuće od 85 kvadrata došao do kuće od 199 kvadrata. Naime, u imovinskoj karti od 11. septembra 2014. Tasovac je naveo da poseduje kuću od 85 kvadrata, da bi 26. septembra iste godine naveo da je vlasnik kuće od 199 kvadrata.