Foto: Shutterstock

Zbog kvara u pogonu „Makiš“

HAVARIJA: Beograd danas i sutra bez vode

Polovina prestoničkih naselja jutros od sedam do sutra ujutro u sedam sati neće imati vode, a u ostalim delovima grada može doći do povremenih prekida u snabdevanju

Beograd
> 00:00h

Zbog havarije koja se juče dogodila u proizvodnom pogonu „Makiš“, pola Beograda će danas u sedam sati ujutru do sutra u sedam ujutru ostati bez vode! U ostalim delovima prestonice u tom periodu može doći do smanjenog pritiska ili povremenih prekida u snabdevanju vodom. Bez vode će biti naselja: Krnjača, Kotež, Ovča, Borča, Rakovica, Žarkovo, Železnik, Umka, Ostružnica, Rušanj, Sremčica, Velika Moštanica, Progar, Jakovo, Petrovčić, Boljevci, Bečmen, Ripanj, Zuce, Tranšped, Orlovica, Lipar, Vrčin, Pinosava, Beli potok, kao i toranj na Avali. Neodložni radovi - Kvar u „Makišu“ nije moguće sanirati bez zaustavljanja proizvodnje vode, što znači da će veliki broj potrošača ostati bez nje. Tokom neodložnih radova potrošači će se snabdevati vodom iz rezervoara beogradskog vodovodnog sistema, koji će biti maksimalno napunjeni. Trudićemo se da radovi što manje utiču na redovno snabdevanje potrošača vodom. Za prioritetne potrošače obezbeđene su auto-cisterne s pijaćom vodom, a ako dan bude posebno vreo, povećaćemo broj cisterni - rekao je Vlado Sekulić, zamenik generalnog direktora JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“.

Sledi popravka... Pogon u Makišu

Dodatne informacije

U delovima grada gde neće biti vode auto-cisterne s pijaćom vodom biće postavljene kod bolnica, domova zdravlja, predškolskih ustanova, centara za dijalizu, Instituta „Torlak“ i objekata od posebne važnosti: toplana, pekara i nekih hotela. U proizvodnom pogonu „Makiš“ juče ujutru došlo je do havarije na cevovodu sirove vode, odnosno pucanja zatvarača. JKP BVK preduzelo je sve neophodne aktivnosti kako bi u najkraćem roku sanirali kvar, ali defekt je, nažalost, nemoguće otkloniti bez zaustavljanja proizvodnje vode. Za sve dodatne informacije potrošači se mogu obratiti kontakt centru JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ na telefon 3606-606, a informacije o planiranim radovima i kvarovima na mreži mogu se potražiti i na veb-adresi www.bvk.rs.

Obaveštenje CISTERNE ĆE BITI POSTAVLJENE KOD: Bolnica Domova zdravlja Predškolskih ustanova Centra za dijalizu Instituta „Torlak“ Toplana Hotela Pekara

Činjenice BEZ VODE ĆE BITI Opština Palilula Krnjača, Kotež, Ovča i Borča Opština Rakovica okolina zgrade gradske opštine, Ulica patrijarha Dimitrija sa okolnim ulicama Opština Čukarica Žarkovo, Železnik, Umka, Ostružnica, Rušanj, Sremčica i Velika Moštanica Opština Surčin Progar, Jakovo, Petrovčić, Boljevci i Bečmen Opština Voždovac Ripanj, Stepašinovac, Zuce, Tranšped, Orlovica, Lipar, Čaršija, Feroplast, Vrčin, Pinosava, Beli potok i toranj Avala.

Kvar na Makišu biće saniran do 16 časova

Javno preduzeće Beogradski vodovod i kanalizacija saopštilo je da će kvar u pogonu „Makiš” biti saniran najkasnije danas do 16 časova.

Kvar u proizvodnom pogonu „Makiš” zbog kojeg građani pet beogradskih opština i velikog broja naselja danas nemaju vodu biće saniran najkasnije do 16 časova, a nakon postepenog priključivanja, vodosnabdevanje u čitavom gradu biće normalizovano najkasnije do sutra u 7 časova.