Foto: Facebook

Empatija

PRONAŠLA JE POLUMRTVU ŽABU U DVORIŠTU: Ono što je sledeće uradila delovaće vam potpuno ludački!

Kada je Min Tims iz Kvinslenda, Australija shvatila da je pregazila zelenu žabu dok je šišala travnjak, odmah je očajnički pozvala rođaku.

Ludi svet
> 00:00h

Ova zelena vrsta žabe je jako retka vrsta u Australiji i znale su da moraju brzo da reaguju kako bi je spasle. Min i njene rođaka znale su za organizaciju pod imenom "Bezbedne žabe" ali oni su se nalazili skoro 500 milja daleko. Uz malu pomoć avionske kompanije, kompanije za prevoz životinja i kurirske službe, uspeli su to i d izvedu. Kompanije za prevoz životinja spakovala je žabu na let, a onda je avionska kompanija prebacula 500 milja daleko gde je čekala kurirska služba kako bi mališana odveli u bolnicu.

Ne samo da su uspeli da spasu žabu, već je osoblje bolnice pronašla i dva parazita na njegovim ranama. uspeli su da ih uklone i sada je žabi bilje nego ikada. Debora Pergoleti, direktorka organizacije za bezbednost žaba rekla je: "Empatija za sve je ono od čega zavisi budućnost naše planete. Ako ljudi nobnšalantno mogu da okrenu leđa nekome kome je pomoć potrebna, uključujući i male životinje, onda možda i nama kao vrsti ne treba pomoći." (Hefty)