Foto: Dado Đilas

Pokušaj destabilizacije Srbije

NEĆE IM PROĆI: Zorana Mihajlović osudila pretnje Nebojši Stefanoviću

BEOGRAD - Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović je najoštrije osudila pretnje smrću i pokušaj napada na ministra policije Nebojšu Stefanovića i ocenila da je to pokušaj destabilizacije Srbije.

Politika
> 00:00h

Vrlo sam zabrinuta jer se napad na ministra Stefanovića dogodio na njegovom kućnom pragu neposredno pred obeležavanje Dana policije, kada Srbija može da slavi uspešne rezultate u borbi protiv kriminala, navela je u pisanoj izjavi Mihajlović.

Podsećam da su pretnje ubistvom “zoljom”, kakvu je doživeo ministar Stefanović, o čemu je javnost danas obavestio "Kurir", nešto što smo već imali prilike da vidimo u našoj bliskoj prošlosti, navela je ona.

Prema oceni Mihajlović, napad na ministra Stefanovića pokazuje paniku i strah kod onih koji misle da je u Srbiji ponovo moguće nekažnjeno se baviti kriminalom.

Pretnje smrću ministru Stefanoviću su i dokaz dugotrajne, beskompromisne i uspešne borbe prvog čoveka MUP protiv organizovanog kriminala i narko bandi. Zato ovaj napad i ne može biti ništa drugo do pokušaj kriminalnih grupa da destabilizuju Srbiju, ističe ona.

Ali, neka kriminalci i narko dileri znaju: Ovo vam neće proći, poručuje Mihajlovićeva.

Ona očekuje da nadležni organi u najkraćem roku rasvetle napad i "hitno obaveste javnost Srbije" .

Kurir je danas na naslovnoj strani objavio da je Beograđanin M.M. pretio Stefanoviću ispred kuće da će ga likvidirati, posle čega je uhapšen.

On je osumnjičen da je u noći između subote i nedelje pretio da će zoljom ubiti ministra policije, piše Kurir, navodeći da je ekskluzivno imao uvid u dokument o incidentu koji se zasad čuva u najstrožoj tajnosti.