Foto: Damir Dervišagić

Evo kako je Ivana Petrović izvlačila državne pare

AFERA PLJAČKA DUNAV OSIGURANJA: Dačićeva direktorka maznula 70.000.000!

Kao direktorka marketinga sklapala naduvane ugovore za reklamne usluge s fiktivnim firmama, a posle najveći deo novca uzimala za sebe

Politika
> 00:00h

Funkcionerka SPS Ivana Petrović izvukla je iz „Dunav osiguranja“ oko 70 miliona dinara preko naduvanih marketinških ugovora, saznaje Kurir.

Petrovićeva je kao direktorka marketinga sklapala ugovore s agencijama, a zatim je za sebe zadržavala najveći deo novca od tih poslova.

Svi ovi sumnjivi poslovi već duže vreme su predmet istrage Tužilaštva za organizovani kriminal, koje češlja papire u „Dunav osiguranju“, saslušava svedoke i prikuplja dokaze o proneveri para, o čemu je delom naš list i ranije pisao. Masna „provizija“ Izvor Kurira iz „Dunav osiguranja“ otkriva da je, osim Petrovićeve, u ove prevare uključen i njen blizak saradnik, izvesni S. T. (ime poznato redakciji). - Njih dvoje su, pored toga što su „budžili“ cifre za ugovore, pare prebacivali i preko fantomskih firmi. U pitanju su preduzeća „Halo tim d.o.o.“, „Laredo stil d.o.o.“ Novi sad i „Trident stratedžik martketing“, kao i još niz drugih na čije račune je uplaćivan novac za tobožnje usluge marketinga i oglašavanja. Tim firmama bi na kraju ostalo svega šest do 10 odsto para, a ostalo bi uzimala Ivana. Oni su preko svojih bliskih prijatelja otvorili štamparije i agencije za video-produkciju, a preko fantomskih firmi slali su fakture za organizaciju predstavljanja na sajmovima. Išli su na svaki mogući sajam u Srbiji, nekad i tri puta mesečno. Pravili su štandove od najjeftinijih materijala, a fakturisali preko fantomskih firmi i bili su dobri najmanje tri miliona dinara po jednom sajmu - objašnjava naš sagovornik sistem po kojem je funkcionisalo odlivanje para iz „Dunav osiguranja“.

Naš dobro obavešteni izvor, blizak policiji i tužilaštvu, međutim, ističe da je pod znakom pitanja da li će Petrovićeva i njena grupa pred sudom odgovarati za sve mahinacije. - Ivana već godinama ima jaka leđa i sigurno je da bi odavno bila u zatvoru ili, u najboljem slučaju, bila optužena da se neko mnogo nije zauzeo za nju. Da nije tako, ne bi sigurno smela da se toliko bahati i u javnosti pojavljuje u luksuznim kolima, fotografiše na jahtama kao da je ćerka nekog bogataša, a ne devojka iz skromne porodice iz unutrašnjosti koja je došla u Beograd da studira. Pa, bilo bi dovoljno samo da je pitaju da objasni otkud joj u 28. godini 110.000 evra u kešu da kupi stan, a da pritom nije iz bogate porodice niti se zvanično bavila privatnim biznisom - kaže naš sagovornik. Neizvestan ishod Izvor Kurira iz vrha SPS takođe se ne usuđuje da predvidi da li će i ovaj slučaj završiti u fioci. - Nije nikakva tajna da je Ivica Dačić favorizovao Ivanu i da joj je na neki način gledao kroz prste, iako je stranci nanela prilično štete u javnosti zbog svega što se o njoj pisalo. Ipak, pitanje je i koliko će on imati manevarskog prostora da se zauzima za nju, pogotovo posle niza skandala koje je imala, ali i odijuma velikog dela vrha stranke koji je zazirao da se direktno zamera Ivani. Uostalom, to je na svojoj koži najbolje osetila Dijana (Vukomanović), i to zbog obične izjave za novine, u kojoj čak nije direktno napala Ivanu - zaključuje naš sagovornik. Petrovićeva nije odgovarala na poruke i pozive Kurira.

Razvojni put VRTOGLAV USPON IVANE PETROVIĆ - diplomirala sociologiju - sva zaposlenja usledila su preko SPS - radila u informativnoj službi SPS - bila u kabinetu Slavice Đukić Dejanović dok je bila predsednica Skupštine - bila šefica informativne službe kod Milutina Mrkonjića kad je bio ministar - direktor marketinga „Srbijagasa“ - direktor marketinga „Dunav osiguranja“ od 2013. - Neraspoređena od početka 2016.

Ne može joj niko ništa SVI SKANDALI DAČIĆEVE MILJENICE - vitlala pištoljem po kabinetu MUP dok je taj sektor vodio Ivica Dačić - odbija da objasni otkud joj oko 110.000 evra za stan - neće da kaže odakle joj luksuzni „mercedes“ - obuhvaćena istragom slučaja ispumpavanja para u „Dunav osiguranju“ - umesto odgovora, novinarima poručila da se napu.e ku.ca - izudarala stranačku koleginicu Dijanu Vukomanović jer je rekla da mora da se izvini

MAGAZIN STARS SAZNAJE: DEVOJKA VLADA GEORGIEVA BILA SA ANDRIJOM MILOŠEVIĆEM

Ekskluzivne vesti o estradi, rijaliti programima i talent takmičenjima pročitajte u magazinu Stars koji vam Kurir poklanja svake srede.

U ovom broju Stars otkriva da je devojka Vlade Georgieva bila u vezi sa glumcem Andrijom Miloševićem koji nije želeo ozbiljnu vezu sa njom.

Ostatak intrigantnih vesti pročitajte u novom izdanju magazina Stars, koji vam danas poklanja Kurir.