KAŽNJEN: Direktor Vojvodine osuđen jer je nokautirao sudiju!

Printscreen

Zabrana Igoru Kovačeviću, sportskom direktoru, zabranjeno da godinu dana prisustvuje utakmicama Vojvodine zbog napada na Milana Mažića

KRALJEVO - Igor Kovačević, sportski direktor KK Vojvodina, osuđen je u Višem sudu u Kraljevu zbog prebijanja sudije Milana Mažića na kaznu od šest meseci zatvora, koja neće biti izvršena ukoliko u naredne dve godine ne počini novo krivično delo.

Sud je direktoru Vojvodine zabranio i da godinu dana prisustvuje mečevima koje bude igrao klub čiji je rukovodilac, a naložio mu je i da plati novčanu kaznu od 100.000 dinara!

Nezadovoljan suđenjem

Incident zbog kog se Kovačević našao na udaru zakona dogodio se 27. februara u kraljevačkoj Hali sportova, posle završetka 21. kola košarkaške Superlige između domaćina Sloge i Vojvodine, koju su domaćini dobili sa deset poena prednosti. Dok su se igrači obe ekipe pozdravili na terenu, sudiji Mažiću, koji je stajao s kolegama, prišao je Kovačević i, nezadovoljan suđenjem, pesnicom ga udario u glavu. Od siline udarca Mažić je pao na teren, odmah su mu pritrčale kolege, a posle ukazane prve pomoći prebačen je u Dom zdravlja u Kraljevu.

- Utvrđeno je da je sudija iz Beograda zadobio lake povrede, ali je kraljevačka policija odmah podnela krivičnu prijavu protiv Kovačević zbog nasilničkog ponašanja na sportskoj priredbi ili javnom skupu. Njemu je pretila kazna od šest meseci do pet godina zatvora, ali je zbog kajanja koje je iskazao tokom suđenja, kao i zbog toga što ranije nije osuđivan, kažnjen uslovno. Ipak, sud mu je izrekao i meru zabrane prisustvovanja košarkaškim utakmicama - kaže izvor Kurira iz suda u Kraljevu.

On navodi da je tokom suđenja direktor Vojvodine priznao da je udario Mažića, što su potvrdili i svedoci. Trenutak nezapamćenog pesničenja na terenu nisu zabeležile kamere, ali se na snimku vidi kako sudija leži na podu dok mu kolege prilaze i pružaju pomoć.

Tražio oproštaj

- Kovačević priznao je krivično delo i zamolio Mažića da mu oprosti. Iako je tužilaštvo najpre tražilo zatvorsku kaznu, u završnoj reči predložena je uslovna kazna, što je sud i prihvatio - kaže izvor Kurira.

J. Spasić

Novi proces
MAŽIĆ GA TUŽI ZA POVREDU ČASTI

Sudija Milan Mažić, kako Kurir nezvanično saznaje, pravdu za pretrpljen duševni bol i povredu časti i ugleda potražiće i u parničnom postupku.
- Mažića je Viši sud u Kraljevu uputio da u parničnom postupku nadoknadi nematerijalnu štetu koju mu je Kovačević naneo udarcem pesnicom u glavu - objašnjava on.