Foto: Dado Đilas

Vaterpolista o smanjenju suspenzije

(KURIR TV) EKSKLUZIVNO NIKOLA RAĐEN ZA KURIR: Kao da sam se ponovo rodio!

Konačno se obistinilo ono što sam sanjao, život ide dalje i sad me čekaju slatke muke. Stiže vreme kad ću tražiti klub, kaže trofejni vaterpolista

Ostali sportovi
> 19:40h

Srpski vaterpolista Nikola Rađen ekskluzivno za Kurir otkrio je kako se osećao kad mu je stigla vest da mu je usvojena žalba i da je kazna sa prvobitne četiri godine nebavljenja sportom prepolovljena.

- Vest me je sačekala u kancelariji Vindsporta, gde sam radio na novom projektu u vezi s našim klijentima sportistima, koji su potpisali ugovor sa nama. Video sam poziv advokata, javio se i, zbog situacije u kojoj sam se nalazio i posla koji sam imao, samo sam ga pitao šta se dešava u vezi sa suspenzijom i dobio odgovor da ima dobre vesti - kaže nam Rađen i nastavlja: Čekam 17. Februar - U tom trenutku sam se baš mnogo obradovao. Ono čemu sam se nadao, obistinilo se! Drago mi je što ću 17. februara moći da nastavim karijeru i da ponovo skočim u bazen. Priželjkivao sam ovakvu odluku, ne samo ja već i meni bliski ljudi. Kao da sam se ponovo rodio, život konačno ide dalje i pripremam se za to. Nisam bežao od sporta, a sada ću opet biti u bazenu.

Naš trofejni igrač otkriva i kako je funkcionisao van bazena od momenta kad je kažnjen do dana kad je saznao da neće morati da čeka četiri godine. Učio zanat - Period koji je iza mene iskoristio sam za posao u kojem sam se pronašao i kojim ću se baviti nakon završetka vaterpolo karijere, polako učim i upoznajem se s njim. Mnogo su mi pomogli ljudi iz Vinda, čiji sam bio klijent, a sad sam, mogu reći, postao partner. Drago mi je zbog toga i jednog dana me sigurno taj posao čeka i radujem mu se. Dobro sam iskoristio ovaj period.

Nikola Rađen, Foto: Marina Lopičić

Uobičajena procedura Zanimalo nas je i na koji način Nikola Rađen zamišlja taj 17. februar 2017. godine, dan kad će mu konačno isteći suspenzija i kad će i zvanično moći da se vrati vaterpolu, odnosno kako će provesti noć pred uskakanje u bazen. - Iskreno, sad idu slatke muke, vreme u kom tražim klub u kom ću nastaviti karijeru. Tri meseca pre isteka kazne imam mogućnost da treniram s ekipom koja me angažuje, što je veoma dobra stvar. Zbog toga se nadam da ću tu noć i taj dan provesti onako sportski, očekujući utakmicu i pripremajući se za utakmicu ili trening. Uobičajene stvari koje sam i ranije radio.

POČINJEMO U JULU Čuveni vaterpolista pisaće za nas i za vas NIKOLA POSTAJE KOLUMNISTA KURIRA Redakcija Kurira od juče je bogatija za još jednog spoljnog saradnika pošto se s kompanijom „Vind komjunikejšen“, u kojoj radi Nikola Rađen, dogovorila da proslavljeni vaterpolista bude kolumnista našeg i vašeg dnevnog lista. Rađen će od narednog meseca redovno pisati o svom viđenju aktuelnih događanja kod nas i u svetu, i ne sumnjamo da će ova saradnja biti veoma uspešna i dugotrajna na obostrano zadovoljstvo. I, naravno, na zadovoljstvo čitalačke publike, zbog koje sve ovo i radimo.