Foto: Dado Đlas

Glasovima 26 odbornika, od ukupno 47 prisutnih

FORMIRANA VLAST NA NOVOM BEOGRADU: Šapić ponovo predsednik opštine

BEOGRAD - Na sednici Skupštine opšštine Novi Beograd danas je za predsednika Skupšštine opšštine izabran Aleksandar ŠŠapić, glasovima 26 odbornika, od ukupno 47 prisutnih.

Beograd
> 00:00h

Kako je saopšteno iz Opštine Novi Beograd, novi skupšštinski saziv broji 49 odbornika.Time je nakon izbora održžanih 24. aprila 2016. godine zvanično konstituisana Skupšština opšštine Novi Beograd.

Verifikacijom mandata i izborom predsednika Skupšštine opšštine Novi Beograd, konstituisana je skupšština u zakonski predviđenom roku, navodi se u saopštenju.

Od današnjeg dana teče zakonski rok od 30 dana, u kome je predviđeno da se formira opšštinska vlast i izaberu izvrššni organi.

Nova skupšština zakazana je za 20. jul 2016. godine.

Kako se podseća u saopštenju, na aprilskim izborima najveće poverenje građana upravo je dobila grupa građana koju predvodi Aleksandar ŠŠapić sa 21 odborničkim mestom, drugoplasirana je bila lista "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje" sa 17 odborničkih mandata, a svoje predstavnike u ovom sazivu Skupšštine imaju i Pokret "Dosta je bilo" (5), Demokratska stranka (3) i Srpska radikalna stranka (3).