Foto: Profimedia

Reakcija iz Lisabona

PORTUGALCI ŠOKIRANI ĆIRINIM OPTUŽBAMA: Tužićemo Blaževića. On je opterećen mržnjom!

Fudbalski klub Sporting iz Lisabona najavio je tužbu protiv Miroslava Ćire Blažević, koji je izjavio da je portugalski klub 1982. godine kupio utakmicu protiv Dinama.

Francuska 2016
> 00:00h

Blažević je uoči duela Hrvatske i Portugala u osmini finala EP u Francuskoj izjavio da očekuje pobedu "vatrenih" i dodao da uvek navija protiv Portugalaca. "Vodio sam Dinamo 1982. godine protiv Sportinga i tada su kupili utakmicu. U baražu za Euro 2009. godine Portugal je kupio utakmicu protiv Bosne i Hercegovine, tada sam bio selektor "zmajeva", rekao je Blažević za "Kurir". Sporting se oglasio saopštenjem u kojem demantuje sve navode Blaževića i tvrde da je hrvatski trener uvredio klub iz Sportinga, Portugal i sve Portugalce.

"Sporting nikada u svojoj istoriji dugoj 110 godina nije namestio meč. Sporting je doneo odluku da tuži Blaževića, pošto je izneo neprihvatljive i neosnovane optužbe. Izražavamo punu podršku i solidarnost FS Portugala u ovoj situaciji. Blažević je prepun mržnje i zle namere, a vrlo je pakostan čovek. Da ima ikakav kredibilitet, trener s njegovim iskustvom, sigurno bi pomogao Hrvatskoj u pripremama za meč sa Portugalom, ali izgleda da ga nema", navodi se u saopštenju Sportinga koje su objavili portugalski mediji.