SRBIJO, NA NOGE

POŠALJI SMS ODUŽI SE SRPSKIM HEROJIMA Pomozite gradnju mauzoleja junacima Albanske golgote na Vidu

Samo sto dinara. Ukucaj 180 i pošalji poruku na 3030. Velikoj akciji Kurira pridružio se i predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić

Društvo
> 00:00h

Ukucajte 180 i pošaljite poruku na 3030 da zajedno izradimo statue heroja Albanske golgote. Cena poruke je 100 dinara (PDV se ne naplaćuje). Humanitarna fondacija Novi Beograd priključila se akciji Kurira i Udruženja novinara Srbije (UNS) „Izradimo statue herojima Albanske golgote na ostrvu Vido“, kojom prikupljamo novac za izradu i postavljanje dve bronzane skulpture srpskih vojnika ispred spomen-kosturnice na ostrvu smrti. Prema grubom predračunu Republičkog zavoda za zaštitu spomenika kulture, za izradu i postavljanje statua potrebno je najmanje 128.000 evra, što je otprilike 17 miliona dinara. Nas 170.000 treba da pošalje samo po jednu poruku i časkom ćemo se odužiti slavnim precima. To nije ništa za Srbiju od sedam miliona stanovnika! - Da pomognete izradu i postavljanje statua bronzanih vojnika ispred spomen-kosturnice na ostrvu Vido, upišite 180 i pošaljite SMS na 3030. Možeš pomoći i uplatom na poseban dinarski ili devizni račun, kao i karticom preko našeg sajta na linku e-doniraj (www.budihuman. rs/edonate/index/180. html) - saopštila je Humanitarna fondacija Novi Beograd. Aleksandar Šapić, predsednik opštine Novi Beograd, koja je osnivač Humanitarne fondacije Novi Beograd prepoznao je značaj akcije. - Drago mi je što smo deo jedne dobre, pozitivne i prelepe stvari i što pomažemo da se izradi nešto što će ostati i našim pokolenjima. Izuzetno mi je zadovoljstvo što Humanitarna fondacija Novi Beograd podržava akciju „Izradimo statue herojima Albanske golgote“ - naglasio je Šapić. Iako je mauzolej izgrađen 1939, do dan-danas nijedna vlast se nije setila da ispred njega postavi i bronzane vojnike.

DONACIJE UNS je, kao organizator akcije, otvorio račune za uplatu donacija u Unicredit banci. dinarski: 170-0030003646031-73 devizni: RS35170003000364603076 Primalac Udruženje novinara Srbije Resavska 28, Beograd Svrha plaćanja: donacija za izradu bronzanih statua za mauzolej na ostrvu Vido Kurir na svom portalu, u specijalu „Srbijo, na noge“, objavljuje sve donacije (ime donatora i iznos), što preuzimamo sa sajta UNS (www.uns.org.rs) kao organizatora projekta. UNS i Kurir, koji je generalni medijski partner, redovno će objavljivati i sve isplate u vezi sa akcijom. Sugestije i komentare možete poslati na imejl adresu akcijavidoŽkurir-info.rs.