Recept

Ljuta testenina s piletinom

.

Recept dana
> 00:00h

PRIPREMA 1 Zagrejte ulje u dubokom loncu i na visokoj temperaturi (pazite da ne počne da gori). Dodajte piletinu koju ste prethodno isekli na trakice i pecite sve dok ne dobije zlatkastu boju. 2 Nakon toga meso izvadite i ostavite sa strane, a na istom ulju prodinstajte luk i paprike takođe isečene na trakice, sve dok ne omekšaju (ne smeju da budu premekane i gnjecave). 3 Vratite piletinu ponovo u lonac, pa sve zajedno začinite solju, biberom, ljutom papričicom, majčinom dušicom ili ruzmarinom i belim lukom u prahu. 4 Nakon toga u lonac sipajte mleko i testeninu, pa pustite da se sve kuva desetak minuta uz često mešanje. 5 Na kraju dodajte rendani sir i jelo poslužite uz salatu po želji. SASTOJCI 3 kašike ulja 3 komada pilećih grudi 1 crvena paprika 1 zele­na paprika 1 žuta paprika 1 crveni luk 1 čajna kašičica ljute paprike 1 čajna kašičica majčine dušice ili ruzmarina 1 čajna kašičica seckanog ili belog luka u prahu 1 l mleka 800 g pene testenine 200 g rendanog trapista so i biber po ukusu

Savet Piletina, paprika i testenina ukusan su trio, a ovo jelo se pravi samo u jednom loncu