Foto: Reuters

Renato Sančez odveo Portugal u polufinale EVRA

POSAO VEKA: Kupili ga za 25 lopti, prodali za 35 miliona evra, a on postao zvezda na EP

Fudbaler Bajerna Renato Sančez glavna je zvezda dana posle plasmana Portugala u polufinale Evropskog prvenstva u Francuskoj.

Francuska 2016
> 16:10h

Sančez (18) je bio najbolji igrač utakmice, a bio je strelac strelac jedinog gola za Portugal u regularnom delu utakmice. On je bio precizan i sa bele tačke u penal seriji. On je nedavno stigao u Bajern iz Benfike, koja ga je prodala minhenskom klubu za 35 miliona evra. Sančez je u Benfiku došao sa samo devet godina iz malog kluba koji se zove Aguias da Musgueira. Benfika je ovog klubu dala 750 evra i 25 lopti za Sančeza.

Benfika ga je devet godina kasnije prodala Bajernu za 35 miliona evra, ali to obeštećenje može da dostigne cifru od 80 miliona evra. Sve zavisi koliko će Sančez odigrati utakmica za Bajern i koliko će trofeja osvojiti minhenski klub. Sančez je na meču protiv Poljske postao treći najmlađi strelac u istoriji EP.
"Rano smo primili gol ali smo verovali do samog kraja. Izvukli smo maksimum iz naše igre. Postigao sam gol, ali čitav tim je odlicno igrao. Nakon timske pobede, važno je dobiti i individualne pohvale. Srećan sam što sam opet igrač utakmice, ali tim je na prvom mestu. Ovo je divan trenutak za ekipu jer mnogo smo radili da bi stigli do polufinala", rekao je Sančez.
Njega je pohvalio i selektor Portugalaca Fernando Santoš. "Renato je odigrao sjajnu utakmicu, on ima mnogo da ponudi, još raste. Renato Sančež koga ste videli protiv Poljske nije završena priča, on će biti bolji u budućnosti. Isto sam rekao i za Rikarda Karvalja kada je imao 18 godina. Renato još raste, moraće da iskoristi sve kvalitete i prikaže ih na terenu, a moj posao je da mu pomognem", rekao je Santoš.