Foto: Beta

DRUGI MANDAT: Miloš Vučević ponovo izabran za gradonačelnika Novog Sada

NOVI SAD - Potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) i predsednik Gradskog odbora SNS u Novom Sadu Miloš Vučević izabran je danas za gradonačelnika Novog Sada, što će mu biti drugi mandat na toj funkciji.

Politika
> 00:00h

Odbornici Skupštine Novog Sada na današnjoj sednici, njih 52, glasali su za izbor Vučevića, protiv je bilo 22, a četiri listića su bila nevažeća.Za zamenika gradonačelnika izabran je Srdjan Kružević iz Jedinstvene Srbije (JS).

Za predstavnike Gradskog veća izabrani su u sferi finansija Aleksandra Radak, u oblasti saobraćaja Aleksandar Kravić, za sport i omladinu biće zadužen Ognjen Cvjetićanin, a Tihomir Nikolić za socijalna pitanja i brigu o porodici i deci.

U Gradskom veću radiće i Vladimir Stojković koji će biti zadužen za komunalne delatnosti, o urbanizmu i životnoj sredini brinuće Mira Radenović, a u oblasti zdravstva zadužen će biti Zoltan Horvat. Za obrazovanje će u Gradskom veću biti zadužen Vladimir Jelić, za privredu Milorad Radojević, za upravu i propise Milan Djurić, a za kulturu Dalibor Rožić.

Ponovonom izboru Vučevića za gradonačelnika prethodili su žestoki obračuni putem saopštenja za javnost izmedju SNS i Demokratske stranke koja nije podržala ovog jedinog kandidata.

U novosadskom parlamentu došlo je do preraspdele snaga, gde je sada zajedno sa SNS i Socijalističkom partijom Srbije (SPS) u vladajućoj većini i doskorašnji partner Demokratske stranke (DS), Liga socijaldemokrata Vojvodine.