Foto: PR

Marko Louis ove subote na Beer Gardenu

Pevač Marko Stojanović, poznatiji kao Marko Louis (po svom ocu Louisu), uspeo je da se poslednjih godina izdvoji na domaćoj muzičkoj sceni, pre svega talentom i autorskim pesmama u kojima je spojio zvuke soula, r'n'b, popa, kao i neke elemente balkanske i orijentalne muzike.

Pop kultura
> 00:00h

Publika koja ga voli moći će da uživa u njegovom koncertu u subotu, 2. jula od 22 sata na APA Beer Gardenu na Adi Ciganliji. Svojim pesmama i nastupima uneo si živost na lokalnu Funk R'n'b scenu. Kako ti ta scena izgleda danas i da li očekuješ da će se uskoro pojaviti neki novi, dobri bendovi? Kada smo krenuli da sviramo tu neku moderniju soul i RnB muziku po klubovima u Beogradu, niko nije čuo za 70% pesama koje smo obrađivali, šta više, mislili su da su to naše autorske pesme. Sada posle skoro devet godina postoji dosta bendova koji sviraju te iste pesme i pesme od naših omiljenih izvođača, čak se i bave autorskom muzikom sa uticajem nove i stare soul muzike. Zato mislim da smo moja ekipa i ja nešto doprineli za domaći "soul talas" i mnogo mi je drago zbog toga. Tvoja muzika je na neki način sinonim za letnje svirke na otvorenom. Kakvu atmosferu očekuješ na nastupu na Apa Beer Gardenu? Kada bolje razmislim i jeste:) Često sam organizovao spontane koncerte kada su vrući dani, da li na ulici ili na velikoj bini. Prosto se slaže uz sogan "SHINE ON ME" :)Ja očekujem i nova i stara lica u publici i ne znam kome više da se radujem. Svaki put me ispunjavaju reakcije ljudi koji dolaze na moje nastupe i potpuno me inspiriše i pokreće. Koncert će biti u subotu u 22 časa i mislim da bolji termin nisam mogao da dobijem:) Mislim da će biti savršena temperatura na početku koncerta da bi se do kraja svi preznojili od energije i skočili u Adu :)

Prvi solo album "Shine on me" je odlično prošao kod publike. Da li već radiš na novom izdanju? Mnogo sam srećan kako je prošao album i uveliko radim na više projekata paralelno. Trenutno sam fokusiran na moj prvi solo album na srpskom jeziku. Većina pesama će biti u saradnji sa umetnicima širom Balkana. Pesma "Pašana", koju sam radio sa Božom Vrećom, je na neki način najavila i otvorila novi put. Saradnja sa Božom Vrećom je bila jedinstvena i mnogo sam srećan da sam upoznao jednog tako divnog i talentovanog čoveka. Pesma "Pašana" je možda samo početak naše saradnje.