Foto: Profimedia

Napravi sam

OSVEŽITE SE UZ DOMAĆI VIŠNJEVAC: Najjednostavniji recept za slatki aperativ

Sezona višnji je u punom jeku. Ovo kiselkasto-slatko voće možete iskoristiti za pripremu poslastica, kompota, sirupa za razređivanje, ali i ukusnog višnjevca - slatkog aperitiva kojeg svi volimo.

Žena
> 17:40h

Ako ga još nikada niste pravili ili pak želite isprobati neku novu tehniku, ovaj recept je kao stvoren za vas. Donosimo recept za najjednostavniji višnjevac.

Sastojci:

- Višnje

- Rakija

- Šećer

- Staklena tegla

Postupak pripreme:

1. Višnje operite i uklonite peteljke i lišće.

2. Na dno veće tegle poslažite red višanja.

3. Potom preko njih posipajte šećer u debljem sloju.

4. Preko sloja šećera ponovno poslažite red višanja, pa red šećera.

5. Ponavljajte postupak sve dok tegla nije napunjena gotovo do vrha.

6. Teglu s višnjama odložite na sunce i poklopite s tanjirićem (nikako s poklopcem).

7. Kada se šećer potpuno otopi, teglu do vrha napunite rakijom, lagano promešajte i zatvorite poklopcem.

8. Višnjevac odložite u osavi i ostavite da odstoji barem mesec dana.