Nularica iz inata

CIMERKA JE OPTUŽILA DA IMA VAŠKE: Mašina otmičarka obrijala glavu

Iako je pregledom utvrđeno da nije vašljiva, Sandrin Branšu Goren, kojoj se sudi za kidnapovanje Maše Prenković (3), insistirala da je zatvorski frizer ošiša do glave

Crna Hronika
> 00:00h

Francuskinja Sandrin Branšu Goren (50), kojoj se zajedno sa suprugom Mišelom Branšuom Sebastjanom (46) i ćerkom Kristel Eje (26) sudi pred Specijalnim sudom zbog pokušaja otmice Maše Prenković (3), obrijala je glavu u pritvorskoj jedinici Centralnog zatvora jer ju je cimerka iz ćelije optužila da ima vaške. Optužena otmičarka je, prema saznanjima Kurira, u stalnom verbalnom sukobu sa cimerkom iz ćelije, a poslednji je eskalirao kad je optužila Sandrin da zbog svoje zapuštene frizure i nehigijene širi vaške po zatvoru. Lažne optužbe Ove optužbe najpre su stigle do zatvorskih čuvara, koji su odmah obavestili nadležne u upravi. Iako ni prisustvo ni epidemija ovih parazita godinama nisu zabeleženi u zatvoru, Branšu je odmah odvedena na pregled kose, koji je pokazao da su optužbe njene cimerke bile lažne, izazvane obostranom netrpeljivošću. Tu, međutim, nije bio kraj priči o vašljivoj kosi francuske kidnaperke, kojoj su optužbe cimerke, kao i odlazak na pregled kose, i uopšte sumnja da ne vodi računa o ličnoj higijeni, veoma teško pali. - Iako joj je rečeno da joj je kosa čista i da nema ni traga od parazita, Branšu je, valjda iz revolta, insistirala da se ošiša - i to do glave. S obzirom na to da je od hapšenja, a posebno od početka suđenja, psihički dosta nestabilna, nadležni nisu hteli da pogoršavaju njeno stanje, već su joj ispunili želju i obrijali joj glavu - kazao je za Kurir izvor upoznat sa slučajem. Sekla vene Branšu je inače, tokom 16 meseci od pokušaja otmice i hapšenja, pritvor u većoj meri provodila u zatvorskoj bolnici upravo zbog lošeg psihičkog stanja. Krajem marta je čak pokušala da izvrši samoubistvo, prerezavši sebi žiletom vene na ruci, a život su joj spasli čuvari i zatvorski lekari, koji su uspeli da joj zaustave krvarenje. - Od tog incidenta još nekoliko puta je pokušala da sebi prereže vene, a kao oružje koristila je sve što bi joj došlo pod ruku. Srećom, više nije uspela da se domogne ničeg toliko oštrog kao žilet, ali su joj, svejedno, ruke konstantno izgrebane i izubijane, zbog čega je češće pod nadzorom lekara u bolnici - dodaje naš izvor.

HRONOLOGIJA DRAMA U BEOGRADU - Sandrin Branšu Goren optužena, zajedno sa suprugom i ćerkom, za pokušaj otmice tada dvogodišnje Maše Prenković, koju su oteli iz majčinog naručja u beogradskom naselju Braće Jerković 13. marta prošle godine. - Zahvaljujući brzoj intervenciji policije, automobil u kome je bila oteta devojčica sa troje Francuza zaustavljen je u blizini naplatne rampe Šimanovci. - Dete je nepovređeno vraćeno roditeljima, a otmičari su uhapšeni i sudi im se u Specijalnom sudu.

Veštaci PRENEMAŽE SE Komisija veštaka neuropsihijatara i psihologa koji su za potrebe suđenja veštačili psihičko stanje i uračunljivost optuženih bili su jednoglasni da su suze i histerija Sandrin Goren u sudnici, kao i zatvoru čisto prenemaganje. Takođe su potvrdili da je emotivno nestabilna i impulsivna, s primesama agresije.