Foto: Dragana Udovičić, Marina Lopičić

Bivši predsednik molio za prijem

MIĆUN ŠUTNUO TADIĆA: Ne zanima ga bivši predsednik stranke

Eksdemokrata hteo sastanak s predsednikom Političkog saveta DS kako bi ga podržao za predsedničke izbore, ali ovaj nije hteo ni da čuje za to

Politika
> 05:24h

Dragoljub Mićunović, predsednik Političkog saveta DS, iskulirao je svog nekadašnjeg šefa Borisa Tadića, saznaje Kurir. U DS se još prepričava ispala od pre mesec dana, kad je Tadić zatražio sastanak s Mićunovićem, a ovaj nije hteo ni da čuje da ga primi na razgovor. Tadićevi snovi Kurir je već pisao o tome da je Boris Tadić hteo da bude kandidat za predsednika Srbije u ime udružene opozicije i da je hteo da u toj koloni bude i DS. Kako je kod demokrata ova informacija naišla na revolt, Tadić je hteo da razgovara u četiri oka sa najstarijim u DS i da ga zamoli da on umilostivi članstvo da ga podrže na predsedničkim izborima. - Tadić je preko svojih ljudi zatražio sastanak s Mićunovićem nekoliko dana uoči izbora. Očekivao je da će Mićunović odrediti datum, da će se sastati, dogovoriti, pa čak i da će ga ovaj podržati. Smatrao je to gotovim. Međutim, ne samo da nije obezbedio ozbiljnu vezu sa DS nego se nije ni sastao s Mićunovićem. Ovaj nije hteo ni da ga primi - kaže izvor našeg lista iz vrha DS. Mićun u gužvi Iako, kako dodaje, u DS niko ne žali ni Tadića ni „njegova osećanja“, većina funkcionera je iznenađena isključivošću Mićunovića. - Ovakav stav i ne liči na Mićunovića. Ako i ne želi da ga podrži, bar bi mu to odgovorio. Mora da je Tadić baš pao u njegovim očima - zaključuje naš izvor. Bivši predsednik Srbije i DS, kako saznajemo, drugi susret nije ni pokušao da zakaže. Dragoljub Mićunović je, pošto je saslušao u vezi sa čim ga zovemo, rekao: - U velikoj sam gužvi, ne mogu sada, nemojte se ljutiti. S druge strane, Tadić ne priznaje da ga je Mićunović oladio. - To je potpuna izmišljotina i pitanje vam je besmisleno i smešno. Ali i ovo pitanje pokazuje stanje u kom se naše društvo nalazi. Uloga opozicije u demokratskom društvu je da kritikuje vlast, a ne da učestvuje u tabloidnom rijalitiju. Kad ste mi poslednji put postavili pitanje u vezi sa ovom štetočinskom vlašću? Svrha ove izmišljotine je isključivo diskreditovanje opozicije, a građane Srbije koji se bore za preživljavanje ne zanima ko je koga zvao - rekao je Tadić.

Uortačili se PAJTIĆ GA LOŽI DA ĆE BITI PREDSEDNIK Za razliku od Mićunovića, lider DS Bojan Pajtić održava kontakt s Tadićem. Njih dvojica često razgovaraju, a naš izvor tvrdi da je to zato što Pajtić „loži“ Tadića da može da pobedi na sledećim predsedničkim izborima. - Pajtić je svestan da s Tadićem na čelu ne bi ništa uradili, ali ipak ga drži uz sebe govoreći da je „rođen za lidera“ - kaže naš izvor.