Foto: Printscreen/Twitter/ABBEYDALE

DA LI STE SE IKADA ZAPITALI ČEMU SLUŽI OVO NA KOŠULJI? Razlog će vas iznenaditi!

Trend rupe, odnosno zakačaljke na leđima košulje počeo je 1960. godine i postao je jako popularn u Ajvi Ligi. Počeo je kada je SAD napravio košulje za Oksford.

Zanimljivosti
> 16:10h

Navodno su postale jako nepopularne kada su devojke počele da vudu muškarce za njih. Ako su pomislile da im je momak sladak i da nosi košulju sa tim, oni bi brzo povukle i obično bi pocepale košulju! Neki momci su ih sekli čim bi kupili košulju kako se to ne bi desilo. Ipak, foru su pokupili i drugi brendovi i ostalo je da se koristi i dan-danas.

One su zapravo korišćene kako bi se okačila košulja. Ponekada su stavljane i unutar košulje.najviše su se koristile nekada kada veliki garderoberi i ormani nisu bili uobičajeni. Dozvoljavale su košulji da visi na taj način da se ne izgužva. Ona bi lepo legla na kuku i ne bi oštetila košulju. Košulja je tako duže i trajala i izgledala lepše kada je tako zakačite. Postoje mnoge priče o tome kako su zakačaljke nastale. neki kažu da su ih prvo koristili mornari kako bi kačili svoje majice i košulje na kuke na brodu dok su se presvlačili.

Kasnije, u 70-im godinama koristile su se i za status veze. Devojke su cepale to na mladićima koji im se dopadaju. Neki muškarci su namerno cepali kako bi folirali da su u vezi. Kome još treba Tinder ili status veze na Fejsbuku? Samo obucite košulju sa zakačaljkom i spremni ste! Mnogo manje komplikovano.

(ViralThread)