RECEPTI

Piletina u jogurt-sosu i brzi sladoled Džejmija Olivera

.

Recept dana
> 12:34h

SASTOJCI - 1/2 kg piletine - 3 dl jogurta - malo majčine dušice - ulje za prženje Marinada - 2 kašike ulja - 1/2 kašike aleve paprike - 1 mala glavica crnog luka - 2 čena belog luka - so, biber PRIPREMA 1 Štapnim mikserom (ili u blenderu ) sjedinite sve sastojke za marinadu. Piletinu isečenu na šnicle dobro uvaljajte u dobijenu smesu i pržite na zagrejanom ulju sa obe strane. 2 Pred kraj prženja meso zalijte jogurtom u koji ste umešali majčinu dušicu, malo krčkajte pa poslužite uz prilog i salatu po želji.

Brzi sladoled Džejmija Olivera

SASTOJCI - 1/2 kg smrznutih malina - 1/2 l gustog jogurta - 1 kašika meda - 1 čašica voćnog likera PRIPREMA 1 Maline (jagode, borovnice ili drugo šumsko voće), jogurt i kašiku meda sipati u blender i miksati pa dodati čašicu voćnog likera i sve dobro sjediniti. 2 Serviranje: U činiju sipajte red mase za sladoled, pa je pospite mlevenom plazmom, i tako dva puta. Činije stavite u zamrzivač i poslužite kad se masa potpuno stegne.