Foto: Kurir

Policajci ga jedva spasli od linča gnevnih meštana

IZOPAČENA SVEST MONSTRUMA IZ ZAJEČARA: Anđelina (3) me je volela, a i ja nju?!

ZAJEČAR - Anđelina me je volela. Poznavali smo se dobro. Zajedno smo išli u šetnje... Ja sam je ubio, detalji su jezivog saslušanja Vladice Rajkovića (28).

Crna Hronika
> 00:00h

On je zverski silovao i ubio pesnicama i kamenjem trogodišnju Anđelinu Stefanović u selu Vratarnica kod Zaječara. Njegovo saslušanje nije dugo trajalo i samo u početku nije odgovarao na pitanje inspektora šta je sa detetom koje je poslednji put viđeno s njim.

ANĐELE MALI, POČIVAJ U MIRU: Ovo je devojčica koju je monstruozno ubio krvnik iz Zaječara

Nakon uvoda u kome je tvrdio da ga je dete volelo i da je on voleo nju, priznao je i da je ubio trogodišnju Anđelinu i ponudio da pokaže gde je to uradio. Policajce je odveo do mesta u šumi oko 600 do 700 metara dalje od kuće gde je sa žrtvom bio na proslavi rođendana deteta njegovog brata.

Mali anđeo (Foto: Kurir)

Dete je nađeno, kako ga je ostavio, da leži na stomaku, ali se i tako odmah videlo da je telo unakaženo. Majka devojčice je odmah prijavila nestanak, a policajcima su meštani nevelikog sela Vratarnica kod Zaječara rekli da su videli osumnjičenog kako je otišao sa detetom.

JAVIO SE NA TELEFON, U POZADINI SE ČULO DETE KAKO VRIŠTI: Ovo su jezivi detalji zločina u Zaječaru

Tako je on ubrzo i uhapšen, ali su i meštani saznali da je zverski silovao trogodišnje dete i zatim masakrirao. Meštani su, saznavši da je silovao dete, da mu je unakazio lice i rasporio utrobu, nasrnuli na Rajkovića dok ga je policija odvodila. Došlo je do guranja i rvanja i policajci su jedva uspeli osumnjičenog da spasu od linča. Gnevni meštani nasrtali su i na policijsko vozilo u koje su policajci s mukom smestili Rajković pa su slomili retrovizor.

Osumnjičeni je na saslušanju potvrdio da je odveo devojčicu sa rođendana na koji je i on bio pozvan. Ispričao je da je popio nekoliko pića, ali nije navodio da je dete ubio zbog pijanstva. Kako saznajemo, Rajković nije krivično gonjen i nikada nije bio ni pod krivičnom istragom. Prekršajno je kažnjavan i to zbog pijanstva.

Prema rečima meštana, niko ni u snu nije mogao da pretpostavi da je sposoban da počini ovakvo zlodelo. Ispituje se nestanak žene

Vladicu Rajkovića inspektori su juče ispitali i u vezi sa nestalom meštankom sela Draganom Stanković (47), s kojom je bio u sudskom sporu. Rajković je negirao da je imao bilo kakve veze s njenim nestankom i prošao je poligraf. Međutim, policija i dalje ispituje taj slučaj i provereva Rajićevo kretanje i u vezi sa Stankovićevom.