Foto: Shutterstock

RECEPT

Mostarski pirjan

SASTOJCI

Recept dana
> 16:44h

- 6 komada bataka s karabatacima - 6 većih krompira - 1 veća glavica crnog luka - 1 srednja tikvica - 2 paradajza - 100 g maslaca - 150 ml pirinča - so, biber, aleva paprika - voda za podlivanje PRIPREMA 1. Razdvojiti batake i karabatake. Krompir iseći na srednje kocke, tikvicu i paradajz na kockice, a crni luk što sitnije. Seckano povrće pomešajte, dodajte pirinač i po ukusu začinite solju, biberom i alevom paprikom. Sve to rasporedite u tepsiju i dodajte vrlo malo vode (voda se dodaje postepeno, da jelo ne bi bilo previše retko). 2. Preko povrća složite blago začinjeno pileće meso, a može i neko drugo koje ste pripremili, i na svaki komad stavite kockicu maslaca. 3. Pecite na temperaturi od oko 180 stepeni, povremeno dodajući vodu (jelo ne sme da pliva u njoj). Po želji, pleh možete prekriti alu-folijom (nije obavezno). Pred kraj pojačajte temperaturu, da meso lepo porumeni (i skinite foliju ako ste je koristili).