Foto: Zorana Jevtić

Incident ispred prostorija FK Partizan

(FOTO) PRVI OSNOVNI SUD: Odloženo suđenje napadačima na Vazuru

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas je odloženo suđenje Veljku Belivuku i Darku Ristiću povodom optužbi da su pretili direktoru FK Partizan Milošu Vazuri 28. aprila ispred prostorija kluba, kada su pretukli jednog pripadnika njegovog obezbeđenja.

Crna Hronika
> 03:20h

Belivuk i Ristić su na početku suđenja ustvrdili da su imali nameru da napadnu direktora FK Partizan, potvrdivši da su pripadnika njegovog obezbeđenja izudarali zbog teške psovke.

Foto: Zorana Jevtić

Optužnim predlogom tužilaštva Belivuk se tereti za krivično delo nasilničko ponašanje, a Ristić za nasilničko ponašanje u sticaju sa teškom telesnom povredom.

Za nasilničko ponašanje predviđena je kazna do tri godine zatvora, dok je za teĹĄku povredu zaprecena kazna od šest meseci do pet godina.

Foto: Zorana Jevtić

Ristić se nalazi u kućnom pritvoru, dok se Belivuk brani sa slobode.

Policija je nekoliko dana nakon ove tuče, identifikovala napadače preko video snimaka sa sigurnosnih kamera i potom ih uhapsila.

Foto: Zorana Jevtić

Inače, Apelacioni sud u Beogradu je u martu ove godine pravosnazno osudio Belivuka na pet godina i 15 dana zatvora jer je 2007. godine, kao obezbeđenje beogradskog splava "Blejvoč" udarcima metalnom stolicom po glavi naneo teške telesne povrede Bojanu M. nakon verbalnog sukoba sa njim i njegovim prijateljima.