Foto: Printscreen Heute.at

krvavi napad

(FOTO) HOROR U BEČU: Avganistanac zario nož u glavu devojci!

BEČ - Svađa momka i devojke u Devetoj bečkoj opštini Alzergrund (Alsergrund) u utorak uveče završila se tragično

Austrija
> 12:08h

Jedan 27-godišnji azilant iz Avganistana je na stanici metroa Folksoper (Volksoper) izbo svoju devojku (21). Lekari hitne pomoći uspeli su da je reanimiraju na licu mesta i zatim prebace u glavnu bečku bolnicu, sa teškim povredama glave, višestrukim prelomima i fakturom lobanje.

Devojka je teško povređena prebačena u AKH bolnicu... foto printscreen heute.at

Svedoci su čuli užasne vriske na stanici metroa U6 kod Bečke opere oko 20 sati! Dvadesetsedmogodišnji Avganistanac je posle svađe sa sa svojom devojkom potegao nož i izbo je. Naime ona je pokušala da ga smiri i u jednom momentu krenula da mu stavi ruku preko usta dok je besno urlao na nju.

Avganistanca sprovode u policiju... foto printscreen heute.at

Međutim to ga je dodatno razbesnelo i on je izvadio preklopni nož (skakavac) i svom snagom nekoliko puta zario oštricu noža u njenu glavu. Tako ranjenu bacio je niz montašne čelične stepenice.

“ Užasno. Živim preko puta. Oko 20 sati sam čuo vriske i zapomaganje. Izašao sam na prozor i ugledao žrtvu u lokvi krvi“ , rekao je svedok krvavog napada Rafael S. (28).

Devojka je još uvek kritično... foto printscreen heute.at

Kaže da je napadač držao svoju devojku u naručju sve do trenutka kada ga je policija uhapsila. Sa povredama opasnim po život nesrećna devojka je kolima hitne pomoći prebačena u AKH bolnicu gde je hitno operisana. Zbog mnogobrojnih ,teških povreda glave njeno stanje još uvek je kritično.

K.A.