Foto: Marina Lopičić

Situacija stabilna na turskoj obali

Seničić JUTA: Srpski turisti u turskim letovalištima potpuno bezbedni!

BEOGRAD - Turisti iz Srbije koji se u ovom momentu nalaze u turskim letovalištima potpuno su bezbedni, nalaze se u svojim hotelima i nema većih problema sa njihovim boravkom u Turskoj, gde je pokušan vojni puč, izjavio je direktor YUTA Aleksandar Seničić.

Društvo
> 00:00h

"Na južnoj obali Turske je najveći broj turista, situacija je tamo bila stabilna, nije im bila ugrožena bezbednost. To je slučaj i sa severnim delom", rekao je Seničić.

Dodao je da YUTA nema informacije koliko srpskih turista trenutno boravi na turskoj obali, a što se tiče onih koji su otputovali avionom pretpostavlja da ih je oko 1.000.

"Jedan od planiranih čarter letova je poleteo jutros, jedan broj putnika je odustao. Imamo danas popodne još jedan let za Antaliju, po sadašnjim informacijama on će biti realizovan", naveo je Seničić.

Dodao je i da ne može da kaže kako će agencije postupati u vezi sa aranžmanima sa Turskom i da za sada nema formalno pravnog osnova za povraćaj novca.

Putnici, kaže, moraju da razumeju da ovo nije situacija do koje je došlo greškom agencija, a siguran je da će agencije naći najbolje rešenje za putnike.