Foto: Nemanja Pančić

Frka

KOKEZA NAS SPASAO: Zvezda u poslednji čas izbegla sankcije UEFA!

Direktor kluba Zvezdan Terzić otkrio da će crveno-beli nastaviti kvalifikacije u LŠ najviše zahvaljujući FSS i njegovom predsedniku

Fudbal
> 00:00h

Crvena zvezda bila je u ogromnim problemima jer je sportsko društvo neplanirano potrošilo pola miliona evra i malo je nedostajalo da ostane bez licence UEFA. Ipak, direktor kluba Zvezdan Terzić otkrio je kako je izbegnuta žestoka sankcija. Terzić je zahvalio svima koji su pomogli da taj klub uspešno prođe monitoring Evropske fudbalske unije. - Veliku zahvalnost za nesebičnu pomoć u rešavanju problema u vezi sa uspešnim prolaskom kvartalnog UEFA monitoringa dugujemo našim bivšim igračima, poveriocima, kompanijama „Auto Čačak“ i „Dajrekt medija“, a posebno Fudbalskom savezu Srbije i njegovom predsedniku Slaviši Kokezi - naveo je Terzić. Zvezda je u subotu objavila da je uspešno prošla tromesečni UEFA monitoring, zaključno sa 15. julom. Takođe, kritikovano je Sportsko društvo Crvena zvezda jer je, kako je saopšteno, „stvorilo opasnost“ da se ostane bez licence za evropska takmičenja pošto su potrošena sva sredstva koje je za fudbalski klub uplatila kompanija „Gasprom“. Zvezda je počela kvalifikacije za Ligu šampiona, prvi put posle devet godina, pošto je u prvoj utakmici drugog kola kao gost pobedila Valetu. Revanš će se igrati u utorak na stadionu „Rajko Mitić“. S. R.

Pojačanje STIŽE STEFAN ILIĆ, DETE PARTIZANA Fudbaler Spartaka Stefan Ilić, koji je fudbalsku azbuku naučio u mlađim kategorijama Partizana, na meti je Crvene zvezde, u koju je baš ovog leta stigao i njegov dojučerašnji saigrač iz mlade reprezentacije i subotičkog kluba Stefan Milošević. Ilićev ugovor sa Spartakom ističe za šest meseci, te je i Subotičanima u interesu da se rastanu već ovog leta. Naravno, i samom Iliću, koji je protekle sezone bio standardan u timu iz Subotice i na 28 utakmica postigao sedam golova.