Foto: Dragana Udovičić, Dado Đilas, Nebojša Mandić

Savez

BIVŠI DEMOKRATA U DILU SA SRS: Šapić dao vlast Šešeljevom sinu

Opštinskog veća Novog Beograda imenovan Nikola Šešelj, šef lokalnog odbora SRS

Politika
> 00:00h

Nikola Šešelj, sin lidera SRS Vojislava Šešelja, postao je funkcioner u opštini Novi Beograd čiji je novi-stari predsednik Aleksandar Šapić. Šešelj je izabran je za člana Opštinskog veća u sredu uveče, na istoj sednici Skupštine na kojoj je Šapić ponovo izabran na to mesto. Ovo je prvi put da se Šešeljev najstariji sin nalazi na nekoj izvršnoj funkciji, a Šapić kaže da su u svakom pogledu pronašli zajednički jezik.

- Radikali su me već tri dana nakon izbora pozvala i rekli da podržavaju šta sam uradio u prošlom mandatu na mestu predsednika opštine i ono što ću u budućnosti raditi. Takođe, rekli su da ne žele da mešaju nacionalnu politiku sa ovom, odnosno istakli su sve što sam ja govorio i za šta sam se zalagao. Nisam to očekivao i zato sam rekao da su me iznenadili političkom zrelošću - kaže Šapić, koji je ranije bio član DS. On dodaje da ni sa kim neće praviti nikakve koalicije, ali da će vrata biti svima otvorena. Vojislav Šešelj takođe kaže da je zadovoljan funkcionisanjem vlasti na Novom Beogradu. - Malo je duže vremena trebalo da se uspostavi vlast na Novom Beogradu. Što se tiče personalnih rešenja, Nikola je nešto kasnije postao predsednik Opštinskog odbora na Novom Beogradu, i to posle duge krize, koja je trajala više od decenije. U jednom trenutku Gradski odbor je došao na ideju da predloži Nikolu za to mesto i pokazalo se kao uspešno, jer su se do sada samo menjali. Stranka je imala dobre rezultate u odnosu na to kakvo je stanje bilo i zadovoljan sam - poručuje Šešelj. Sednici Skupštine opštine Novi Beograd prisustvovao je 31 odbornik od ukupno 49. N. M.

Za svakog ponešto MLAĐI SIN U VLASTI U ZEMUNU Šešeljev mlađi sin Aleksandar takođe je dobio funkciju, i to u opštini Zemun. On je postao član Opštinskog veća. - Pošto je SRS druga po jačini glasova u opštini Zemun, dobili smo predlog za saradnju. Što se tiče personalnih rešenja, Aleksandar je postao predsednik Opštinskog odbora SRS u Zemunu pre mog povratka iz Haga. Dugo je na tom mestu - kaže Vojislav Šešelj.