Foto: AP

IZETBEGOVIĆ: Spreman sam da se sastanem sa Dodikom

Bakir Izetbegović, predsedavajući predsedništva BiH i lider SDA, govoreći o eventualnom sastanku SNSD-a i SDA, rekao je da je sve počelo naporima prijatelja BiH i međunarodne zajednice da nađu rešenje kako bi se otkočio dogovor oko Mehanizma koordinacije.

Bosna i Hercegovina
> 18:04h

"Da li će to pitanje biti rešeno, telefonskim razogovrom ili direktnim sastankom, ne znam, ja pristajem na bilo koji način samo da to bude efikasno" poručio je Izetbegović i dodao da on nema ništa protiv sastanka sa Miloradom Dodikom, predsednikom RS.

Denis Zvizdić, predsedavajući Veća ministara BiH rekao je danas novinarima u Sarajevu da će sastanak sa SNSD-om, kada i ako dođe do njega, biti vezan za anlaizu ukupnog ambijenta u BiH.

"Za sastanak je uvek potrebno dvoje i ja pozivam na dijalog jer to je jedini efikasan način delovanja jer sva pitanja koja su značajna za BiH i njen evropski put moraju biti rešavana paraleno", ističe Zvizdić i dodaje da je to u stvari funkcija tog sastanka.

Ističe da se nije čuo sa Željkom Cvijanović, premijerkom RS i da su oni u svojoj komunikaciji nemaju nikakvih problema.

"Naši kabineti su komunicirali prošle nedelje i ako bude organizovan taj sastanak ja ću se rado odazvati", istakao je Zvizdić.

(Nezavisne)