Foto: Marina Lopičić

Lider SRS prozva prvu damu

MUTNE RADNJE Šešelj: Dragice, reci odakle pare!

Prvi čovek radikala uveren da je fondacija supruge predsednika Srbije do novca došla na krajnje sumnjiv način

Politika
> 00:00h

Fondacija Dragice Nikolić dobila je znatno više novca od raznih donatora, nego što je to 10 miliona evra, kao što je objavila prva dama Srbije, a te pare su pribavljene na veoma sumnjiv način, tvrdi lider radikala Vojislav Šešelj. Dragica Nikolić nije odgovorila na pitanja Kurira ko su donatori koji su napunili njen fond ogromnom sumom i koliko je novca dosad prikupila. Podatke na sunce Šešelj je, međutim, uveren u to da poslovanje fondacije nije potpuno čisto.

- Upravo zbog tih sumnjivih kombinacija poslovni izvodi se čuvaju kao zmija noge. Izvodi su toliko kompromitujući da se oni ne usuđuju nijedan da otvaraju. Kompletno poslovanje fondacije moralo bi da se izloži sudu javnosti. To je njena privatna fondacija koju je osnovala kao supruga predsednika republike. Dakle, moralo bi da podleže i Savetu za borbu protiv korupcije. Vlasnik je privatne fondacije koja stiče ogroman novac i treba da se vidi koliko je novca stekla, na koji način i na šta je on potrošen - ističe on. Lider SRS sumnja u verodostojnost podataka o poslovanja Fondacije Dragice Nikolić. - Ubeđen sam da je ukupna suma prikupljenog novca mnogo veća od prikazane. To je samo ono što je leglo na račun, a velike sume su išle iz ruke u ruku i tome je teško ući u trag - smatra Šešelj. Lice s poternice Kurir je juče objavio da je jedan od donatora fondacije bugarski biznismen i vlasnik Srpske fabrike stakla Cvetan Vasilev, za kojim je zbog pronevere velike sume novca raspisana Interpolova poternica. I pored duga državi od 20 miliona evra, Vasilev je gospođi Nikolić i u nekoliko navrata iskeširao njenoj fondaciji skoro 1,2 miliona dinara. E. K.

Elitni prostor ZA KIRIJU 5.000 EVRA Prva dama osnovala je fondaciju 2013. godine. Njena fondacija ima mnogo manje zaposlenih od Fondacije Novaka Đokovića, ali ipak ima znatno više donatora. Lokacija fondacije nalazi se u elitnoj zgradi „Grave osiguranja“ na Novom Beogradu, a pojedini mediji su naveli da prostor navodno plaća 5.000 evra.