Foto: Beta

Voša dočekuje Beloruse na Karađorđu (20.00)

LIGA EVROPE: Ludilo u Novom Sadu, Vojvodina ruši Dinamo!

Tribine stadiona Karađorđe biće ispunjene, a trener Nenad Lalatović veruje da „lale“ mogu do pobede, i to bez primljenog gola

Fudbal
> 00:00h

Novosadska Vojvodina, jedini preostali srpski tim u kvalifikacijama za Ligu Evrope, večeras (20.00) na svom Karađorđu dočekuje belorusku ekipu Dinamo iz Minska u okviru trećeg kola kvalifikacija za ovo takmičenje. Ovih dana vladalo je veliko interesovanje za utakmicu, klub je izašao navijačima u susret pa je ulazak na istočnu i severnu tribinu besplatan, a tražila se karta više za zapadnu tribinu. Prema rečima trenera, Novosađanina Nenada Lalatovića, nijedan od dva tima ne može da se podiči ulogom favorita, a njegova ekipa će pokušati da iskoristi činjenicu da se prvi od dva predviđena duela igra na njihovom terenu. U domaćem timu vlada optimizam pred ovu utakmicu, tim pre što su svi igrači, osim povređenog Saše Ćurka, potpuno spremni za meč. - Dinamo je odlična ekipa, koju krase brze kontre i polukontre. Pogotovo su opasni na krilima, a posebno je opasan Vladimir Koritko. Ipak, mi igramo pred našim navijačima i to moramo da pretvorimo u prednost, ali nikako sebi ne smemo dozvoliti da srljamo. Znamo da neće biti lako, a ključ uspeha je u mirnoći i strpljivosti - kaže trener Lalatović i dodaje: - Oni nisu veći klub od nas i potrudićemo se da ostvarimo pozitivan rezultat, a to znači pobedu. Važno će biti i da ne primimo gol, kako bismo u revanšu bili mirniji od rivala, koji bi onda morao da nas juri. K. R.

Sve jači NOVI PUL SPONZORA FK Vojvodina od sutra će biti jača za novi sponzorski pul, koji čini 17 prestižnih firmi (spisak na klupskom sajtu). Na čelo novog sponzorskog tima postavljen je Dragoljub Zbiljić, vlasnik jedne od najvećih srpskih kompanija. - Dogovoreni su prvi koraci ka dugoročnoj stabilizaciji kluba - izjavio je predsednik UO Vojvodine Zoran Šćepanović.