Foto: PR

Biciklistička vožnja za donorstvo bliži se kraju

Goran, Marinel, Saša, Vesna, Vladimir, Danijela – biciklisti, zaposleni u Hemofarmu, ušli su u Srbiji. Posle skoro dve nedelje vožnje, koja je počela u sedištu STADE u nemačkom gradu Bad Vilbelu, šestoro entizijasta su prešli srpsko-madjarsku granicu.

Zabava
> 20:50h

Ova naporna biciklistička vožnja posvećena je promociji kampanje koju vodi Hemofarm Fondacija, PRODUŽI ŽIVOT-NAJVAŽNIJI POZIV U ŽIVOTU. Glas o značaju donorstva i transplantacije organa proneli su kroz četiri zemlje – Nemačku, Austriju, Slovačku i Madjarsku.

„Ponosni smo jer smo uspeli“, kaže Goran Manić, uz dodatak:

Ovo je bio veliki test izdržljivosti duha, ali tela za sve nas. Humana poruka o značaju donorstva nas je svakodnevno motivisala da nastavimo.

Ekipa na granici

Poslednja dva dana, medjutim, nije sve teklo po planu. Posle Austrije i Slovačke put kroz Madjarsku bio je priličan izazov.

Ujutru se pripremamo za odlazak iz Budimpešte. Kiša je sipila i mi krecemo na put. Ali, avaj. Do izlaska iz Budimpešte vreme se pretvorilo u katastrofu. Teško mi je da opišem šta je bilo gore - da ll ogromna količina vode koja nam pada odozgo, ili ona koju raspršuju automobili i kamioni sa asfalta, prepričava Vladimir Grbić.

Kroz Madjarsku po pljusku

Uspeli smo, nekako da se odvezemo iz grada ali kiša je bila sve jača. Nevolja je bila i u tome što je na tom putu kretanje biciklistima bilo zabranjeno. A to je jedini magistralni put prema Baji, gde treba da idemo, alternativa su staze koje vode kroz šumu, opisuje Danijela Todorović.

Nije lako po kisi

Odluka je pala. Zbog krajnje opasne vožnje u saobraćaju, po nevremenu, i to na mestima gde je zabranjeno kretanje biciklista, ekipa odlučuje da deo puta predje vozom.

Spas na stanici

Do granice je bilo jednostavno. U vozu. Posle toga sve se vratilo u normalu zajedno sa lepim vremenom.

Posle granice

Još dva dana i šestoro biciklista stižu u Vršac. To je i bila ideja preći 1400 kilometara na biciklima, proneti glas o kampanji PRODUŽI ŽIVOT – NAJVAŽNIJI POZIV U ŽIVOTU, ali i spojiti dva grada – Bad Vilbel, sedište STADA Grupe i Vršac, sedište Hemofarma. Na kapiju fabrike biciklisti stižu u nedelju.

Još malo do Vršca