Foto: Youtube/Printscreen

Opsada stanice

ULTIMATUM: Jermenska policija dala 30 minuta napadačima da se predaju, a kada je rok prošao...

Policija je naoružanim napadačima koji pod opsadom već dve nedelje drže policijsku stanicu u Jerevanu dala 30 minuta da se predaju.

Planeta
> 17:48h

Iako je taj rok prošao, policija nije upala u objekat, pa se verovatno radilo samo o taktici zastrašivanja.

Podsetimo, već nedeljama u Jermeniji traje potpuni haos. Grupa od 29 naoružanih napadača zauzela je policijsku stanicu u Jerevanu 17. jula i ubila jednog policajca, a ranila još nekoliko, zahtevajući oslobađanje istaknutog opozicionara Jiraira Sefilijana. Međutim, navodi se da iako su se dva naoružana napadača predala, opsada stanice nije prestala.

Policija se juče sukobila sa demonstrantima koji su došli da pruže podršku napadačima. Povređeno je više desetina ljudi, saopštile su vlasti. Policija je prošle noći upotrebila pendreke, dimne i šok bombe da bi rasterala demonstrante, okupljene u znak podrške dvojici muškaraca koji su već dve nedelje zabarikadirani u policijskoj stanici u Jerevanu, gde drže taoce tražeći ostavku predsednika Serža Sarkisijana.

Vlasti su navele da je oko 60 ljudi prebačeno u bolnice zbog preloma, opekotina i drugih povreda, a uhapšeno je 165 ljudi, od kojih je 26 zadržano u pritvoru.

(Conflict news)