Foto: Fonet, Saša Pavlić

Srpski šampion večeras protiv Ludogoreca

BORBA ZA LIGU ŠAMPIONA: Zvezdo, zgazi ih sve (20.30)

Crveno-beli dočekuju Ludogorec u revanšu kvalifikacija, rezultat prvog meča (2:2) i pune tribine Marakane daju veliku šansu timu Miodraga Božovića

Fudbal
> 00:00h

Utakmica sezone, godine, pa i decenije za Crvenu zvezdu! U revanš meču 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona prvak Srbije dočekuje Ludogorec na rasprodatoj Marakani. Prvi meč u Bugarskoj završen je bez pobednika - 2:2. Bitka za minimum pet miliona evra, za plasman u plej-of za LŠ! Bitka za 50.000 navijača na stadionu i još nekoliko miliona pored televizora. Bitka da se Crvena zvezda vrati na mapu evropskog fudbala! Večeras od 20.30 (Sport klub 1) crveno-beli završavaju „rat“ sa Ludogorecom. Euforija U Razgradu je bilo 2:2, pa će naš tim obezbediti plasman u sledeću fazu i sa nerešenim rezultatom (0:0, 1:1). Euforija koja se stvorila pred utakmicu dovoljno govori koliko su se zvezdaši uželeli važnih evropskih iskušenja. - Jedva prođoh ispred stadiona od gužve. Svi samo pričaju o utakmici. Atmosfera je kao da će biti smak sveta - nasmejao je sve prisutne na konferenciji uoči meča Miodrag Božović, trener Zvezde. Na pobedu Meč decenije, predznak koji nosi utakmica, nije baš po volji iskusnog stručnjaka. - Godinu dana smo se borili da dođemo do ovakvog meča i naravno da smo zadovoljni zbog toga. Ne bih ovo proglašavao mečom decenije jer će klub nastaviti da postoji i ako ispadnemo. Naravno, daćemo sve od sebe da prođemo dalje. Igraćemo kao i uvek na pobedu, a do toga možemo do dođemo na više načina. Bitno nam je samo da prođemo u sledeću fazu. Ne razmišljaju u taboru srpskog kluba o eventualnim produžecima ili penalima. - Moje ekipe nikada ne vežbaju penale. Uostalom, oni se šutiraju glavom, a ne nogom. Taktička postavka Miodraga Božovića u prvom meču bila je pun pogodak. Pred revanš utakmicu poteglo se i pitanje iznenađenja za kojim treneri mogu večeras da posegnu. - Ne volim nešto ta iznenađenja. A nadam se da će oni biti neprijatno iznenađeni na kraju meča - uz osmeh će popularni Grof.

Ni igla da padne MARAKANA RASPRODATA! Bugarski tim čeka pakao na Marakani! Do juče pre podne za meč Crvena zvezda - Ludogorec u prodaji ostalo je još samo 3.000 dragocenih komada hartije. I to je kasnije brzo razgrabljeno, tako da večeras na najvećem srpskom stadionu neće biti praznih stolica. Zanimljivo, iz tabora Zvezde upozorili su navijače da neće biti dozvoljeno da sede na prolazima na istočnoj i zapadnoj tribini. Strogi propisi UEFA nalažu crveno-belima da prolazi budu zaista prolazi, a ne mesta na kojima sede navijači.