Foto: Marina Lopičić

Obračun dvojice muškaraca na Vračaru

VATRENI OBRAČUN NA VRAČARU Prolaznici panično bežali ulicom!

Policija je uhapsila Nikolu L. (29) zbog sumnje da je pucnjima iz pištolja ranio Srđana Mićića (29) iz BiH, s kojim se sukobio, i devojku T. J. (22), novinarku „Adrija medija grupe“.

Crna Hronika
> 00:00h

Srđan Mićić (29), državljanin Bosne i Hercegovine, i devojka T. J. (22) ranjeni su iz vatrenog oružja juče oko 18 sati u Ulici Koče Kapetana na Vračaru. Policija je ubrzo posle incidenta uhapsila Nikolu L. (29), koji je osumnjičen da je pucao. Prema rečima očevidaca, pucnjavi je prethodio fizički obračun između Srđana i Nikole ispred jednog lokala. Nikola se potom latio pištolja i zapucao ka Mićiću, koji je, navodno, imao palicu.

Mladić iz BiH pogođen je sa četiri hica, dva u leđa i dva u nogu, dok je jedan od rikošetiranih metaka pogodio devojku T. J., inače novinarku „Adrija medija grupe“, koja je bila s prijateljima u blizini mesta sukoba. Nekoliko prasaka - Čula sam četiri-pet pucnjeva, posle čega je usledila mala pauza, pa onda još toliko prasaka. Krenula je vriska, a ljudi su počeli panično da beže ulicom. Ranjena devojka koja se držala za donji deo leđa ušla je u obližnju poslastičarnicu „Dolče Tintolino“ u Krunskoj ulici. Zaposleni su joj pomogli i pozvali Hitnu pomoć, koja ju je potom odvezla u Urgentni centar. Srećom, bila je prisebna i hodala je, valjda nije ništa ozbiljno. Ovo je, inače, miran kraj, ne pamtim kad se poslednji put dogodilo ovako nešto - ispričala je za Kurir jedna žena očevidac koja stanuje u blizini mesta događaja. Kako nezvanično saznajemo, ranjeni muškarac je privatnim vozilom prebačen u Urgentni centar, gde je primljen na odeljenje za reanimaciju. - Mladić je zadobio povrede opasne po život, ali je njegovo stanje u ovom trenutku stabilno. Što se tiče devojke, ona je zbrinuta u hirurškoj ambulanti, nije životno ugrožena i zadržana je na opservaciji. Dijagnostika njihovih povreda je u toku i znaćemo više kasnije - rekli su iz UC. Intenzivna istraga Nikola L. je posle pucnjave seo u terenac BMW X5 i pobegao, ali je ubrzo uhapšen. - Brzom i efikasnom akcijom, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu identifikovali su i uhapsili N. L. (1987) zbog postojanja osnova sumnje da je danas, u popodnevnim časovima, u Ulici Koče Kapetana br. 49 na Vračaru, ispalio nekoliko projektila iz vatrenog oružja i ranio državljanina Bosne i Hercegovine S. M. (1987). Tom prilikom povrede je zadobila i jedna ženska osoba od metka koji je rikošetirao - saopštili su sinoć iz policije. Zasad nije poznato zbog čega je došlo do ovog incidenta, a iz MUP su rekli da intenzivno rade na rasvetljavanju svih okolnosti koje su dovele do ovog događaja.