Foto: Marina Lopičić

U obračunima na ulicama stradaju i slučajni prolaznici

DRŽAVO, ZAUSTAVI IŽIVLJAVANJE KRIMINALACA NAD GRAĐANIMA: Poznati podržali apel Adrija medija grupe

Državo, zaustavi iživljavanja mafijaša, da možemo bez straha za svoje živote da slobodno šetamo ulicama!

Društvo
> 00:00h

Nakon kriminalnog obračuna u Krunskoj ulici na Vračaru u utorak popodne, u kojem su od rikošeta povređeni i nedužni prolaznici, "Adrija medija grupa" apelovala je na sve nadležne državne organe da se postaraju da građani Srbije u svojim svakodnevnim aktivnostima ne moraju da strahuju za sopstvenu bezbednost.

Foto: Marina Lopičić

Poslednjih meseci, skoro svakodnevno, svedoci smo obračuna na ulicama gradova u Srbiji u kojima često stradaju nedužni i slučajni prolaznici.

Naš apel se ubrzo proširio društvenim mrežama, a podršku inicijativi dao je i veliki broj poznatih ličnosti.

Među prvima, oglasila se folk pevačica Svetlana Seka Aleksić, koja je sa nevericom konstatovala da više nigde nismo bezbedni i da je upravo zato neophodno da nadležni što hitnije reaguju.

Sa njom su saglasne i Sonja Vuksanović, supruga pevača Ace Lukasa, i novinarka televizije Pink Maja Manojlović, koja je i ponovila naše upozorenje da sutra taj slučajni prolaznik koji nedužan strada može biti bilo ko.

I potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije Žarko Paspalj izrazio je žaljenje zbog ranjavanja novinarke Adrija medija grupe. On je apelovao da se povede računa i naglasio da to nije pravac kojim mi treba da idemo.

I veliki broj građana juče je bio šokiran incidentom u sred bela dana u centru prestonice, kada su u pucnjavi u Krunskoj ulici kod broja 84 teško ranjeni mladić Srđan Micić (29) državljanin Bosne i Hercegovine i naša novinarka T.J. (22) koja je sedela u obližnjem kafiću.

Foto: Printscreen/Facebook

"Adrija medija grupa" još jednom zahteva od predstavnika nadležnih organa da se postaraju da se ovakvi incidenti na ulicama gradova Srbije više ne ponavljaju.