Misteriozna smrt na Rtnju

POTPUNI OBRT U ISTRAZI: Bračni par iz Sokobanje ubio neko treći u napuštenom kamenolomu?!

SOKOBANJA - Nije isključeno da je supružnike Marinu (39) i Dejana (52) Canića iz Sokobanje, čija su tela pronađena u ponedeljak podno planine Rtanj kod Boljevca, ubila treća osoba.

Crna Hronika
> 21:24h

Iako se u početku spekulisalo o tome da se radi o ubistvu i samoubistvu, posle prvih rezultata obdukcije policija ne može sa sigurnošću da kaže šta se tačno dogodilo.

Naime, prema prvim informacijama, Dejan ima dve, a Marina jednu ranu nanetu vatrenim oružjem. Obdukcijom, koja je trajala više od sedam časova, nije sa sigurnošću moglo da se potvrdi da su u pitanju ubistvo i samoubistvo.

Zbog toga se ne isključuje mogućnost da je Caniće ubila treća osoba dok su oni bili u napuštenom kamenolomu. Tu su zastali nakon što su se u nedelju vraćali s ručka u hotelu na Rtnju.

Takođe, ni motiva, osim varoških spekulacija za ubistvo i samoubistvo - nema. Sve komšije kažu da su Canići, uprkos razlici u godinama, imali skladan brak, iz kojeg imaju dve ćerke. Naši sagovornici čak navode i da je Dejan sve vreme bio uz Marinu, koja je bolovala od karcinoma.

Pištolj kojim su Canići usmrćeni pripada njegovom rođaku. Komšije kažu da je u nedelju došlo do prepirke između Marine i Dejana, ali i da su se oni posle toga izmirili i krenuli na ručak. Usput su se, navodno, dogovorili da vežbaju gađanje u napuštenom kamenolomu.

- Tela Marine i Dejana su pronađena u ponedeljak po podne - navodi za naš list izvor blizak istrazi. - U ovom trenutku nije sa sigurnošću moguće ustanoviti da je suprug ubio ženu, ali ni da je bilo obratno.

Naš sagovornik kaže i da treba sačekati nalaz parafinske rukavice, kako bi se ustanovilo da li je neko od ubijenih supružnika držao pištolj, pišu Novosti.

- Sve dok se taj nalaz ne obavi, a što se očekuje narednih dana, ne možemo isključiti mogućnost da je Caniće ubila treća osoba. Svi tragovi s mesta tragedije su uzeti i istraga je u toku - nastavlja naš izvor.