Završena sednica Predsedništva DS, čeka se saopštenje

Predsednik DS Boris Tadić je napuštajući zgradu kratko rekao novinarima da će im biti prosleđeno saopštenje, a zgradu su posle njega napustili i potpredsednici koji su takođe prisustvovali sednic

Politika
> 11:26h

BEOGRAD - Redovna sednica užeg sastava Predsedništva Demokratske stranke u sedištu te partije u Krunskoj ulici u Beogradu završena je u ponedeljak veče posle skoro četiri sata.

Predsednik DS Boris Tadić je napuštajući zgradu kratko rekao novinarima da će im biti prosleđeno saopštenje, a zgradu su posle njega napustili i potpredsednici koji su takođe prisustvovali sednici.

Kako je ranije novinarima okupljenim ispred sedišta DS rekla predstavnica te stranke Maja Videnović, u pitanju je bila redovna sednica koja se održava uvek nakon izbora.

Ranije danas Demokratska stranka demantovala je informacije o navodnom raspuštanju Gradskog odbora i opštinskih odbora te stranke u Beogradu, navodeći da se radi o raspisivanju redovnih izbora u 11 opštinskih odbora kojima ističe dvogodišnji mandat.

"Demokratska stranka prilaže medijima na uvid odluku Izvršnog odbora DS od 16. maja 2012. godine, kojom se raspisuju redovni neposredni izbori u 11 opštinskih odbora DS u Beogradu, kojima je isticao dvogodišnji mandat započet 5. juna 2010. godine", navodi se u saopštenju.

DS u saopštenju tvrdi da informacije o navodnom raspuštanju Gradskog odbora i opštinskih odbora DS u Beogradu, kako se kaže, "tokom celog dana plasira Srpska napredna stranka".