Foto: Milan Rašević

Muke predsednika odbojkaškog saveza u Brazilu

URNEBESNO: Niko ne zna engleski, lutamo satima po Riju!

Predvodnik odbojkašica Nenad Golijanin kroz šalu opisuje iskustva na početku Olimpijskih igara. Naše dame u prvom kolu pobedile Italiju sa 3:0

Rio 2016
> 00:00h

Razgovori s predsednikom Odbojkaškog saveza Srbije Nenadom Golijaninom uvek su zabavni, a takav je bio i naš prvi susret u Rio de Žaneiru. Golijanin nam se u šali požalio da se baš muči s transportom, ali i ljudima iz organizacije, s kojima nikako ne može da se sporazume. Dodao je i da je siguran da će naše devojke igrati u završnici turnira i da ga ne bi iznenadilo da se popnu na pobedničko postolje. Kakva su vaša očekivanja? - Kao i svi koji su došli na Olimpijske igre, očekujem da ćemo se boriti do kraja, svim srcem, znanjem i umećem. Uveren sam da naše devojke poseduju sve ove elemente i da ćemo biti jedan od favorita za medalju. Kako vam se čini Rio? - Ovo mi je sedmi put da sam u Riju, tako da ga dobro poznajem. Međutim, sad se upoznajem sa ovim novim olimpijskim pravilima u vezi sa transportom. Ide veoma teško, snalazimo se kako umemo, jer ove naše akreditacije izgleda ne važe.

Favoriti za medalju... Odbojkašice Srbije

Nije valjda baš tako loše?

- Nije, ali ovde niko ne govori engleski da te uputi na pravu adresu, tako da stojimo po sat vremena u mestu dok ne otkrijemo gde smo. Ostaje nam onda da naučimo portugalski. - E, to (smeh)... Naučićemo ga.