Recept

Pastrmka s krompirom

.

Recept dana
> 22:30h

SASTOJCI - 4 pastrmke - 1 dl maslinovog ulja - 250 g maslaca - 4 čena belog luka - 1 manja vezica peršuna - 1 kašika biozačina - so, biber - limunov sok - 8 krompira srednje veličine SASTOJCI 1. Pastrmke očistiti, oprati i osušiti kuhinjskim ubrusom. Potom ih malo posoliti i poprskati limunom. 2. Omekšalom maslacu dodati iseckan beli luk i peršun, kašičicu maslinovog ulja i limunovog soka i biozačin, pa sve dobro izmešati. 3. U svaku ribu staviti deo pripremljene mešavine, a spolja ih premazati uljem. 4. Očišćeni krompir iseći na ploške veličine oko 1 cm, pa ga staviti u posoljenu vodu da prokuva. Nakon toga ga ocediti, prebaciti u posudu, posoliti i pobiberiti, zaliti s malo maslinovog ulja i dobro promešati. 5. Aluminijumsku foliju namazati uljem, složiti krompir, a na njega staviti pripremljenu ribu i još malo limuna, zamotati foliju i sve skupa staviti u tepsiju, pa u rernu da se peče (rernu prethodno zagrejati na 210 stepeni). Peći 25 minuta zaklopljeno, zatim malo rastvoriti foliju i nastaviti s pečenjem još 20 minuta.