Foto: Kurir Dragan Ilić

Tuga i neverica u Vratarnici kod Zaječara ne prolaze

MESEC DANA OD UBISTVA MALE ANĐE (3), BAKA NEUTEŠNA: Sve mislimo, pojaviće se, zasmejati nas...

VRATARNICA - Troipogodišnja Anđelina Stefanović nije dočekala svoj četvrti rođendan jer je pre tačno mesec dana silovana i ubijena. Za to je osumnjičen Vladica Rajković (28) iz sela Vratarnica nadomak Zaječara.

Crna Hronika
> 00:00h

Zločin je priznao bez trunke kajanja, rekavši da je bio svestan šta radi. Tokom istrage se ispostavilo da na duši ima još jednu žrtvu - svoju bivšu ljubav Draganu Stanković (48), kojoj je dugovao 3.000 evra i koja je to platila glavom.

Vladica Rajković (Foto: Kurir)

Anđelina je tog 9. jula bila na prvom dečjem rođendanu kod komšije, koji je ubičin rođeni brat. Vladica je pomagao svojim najrođenijima da gostima ništa ne fali i da na što bolji način razveseli mališane. Bar tako su u tom trenutku svi mislili. Anđelinu je ceo dan nosio na ramenima i pevao joj pesmice. U jednom trenutku ju je uhvatio za ruku i poveo u prodavnicu. To nikome od prisutnih nije smetalo, jer je često bio u društvu dece. Međutim, on ju je nedaleko od kuće silovao, a zatim i ubio udarcem kamenom u glavu. Nakon što se presvukao i oprao krv sa sebe, vratio se na slavlje kao da se ništa nije dogodilo.

Mama i baka male Anđe (Foto: Dragan Ilić)

Selo Vratarnica, 30 dana nakon zločina, i dalje je zaprepašćeno monstruoznim ubistvom.

- Dabogda goreo u paklu i doživeo sve ono što je moja unuka doživela! U šoku smo. I dalje ne možemo da shvatimo da nema više naše Anđe. Sve mislimo, pojaviće se, zasmejati nas - kaže Dušanka Stefanović, baka ubijene devojčice.

Zbog tragedije koja se dogodila, Dušanka je prekinula svaki kontakt sa Nebojšom Rajkovićem, monstrumovim ocem.

- Ljuta sam na Nebojšu. On mi je lično rekao da će da se odrekne sina, a sada je išao u zatvor da mu nosi četkicu za zube i veš. Monstrum da pere zube, a moje dete da truli u grobu! - očajna je baka Dušanka.

Foto: Dragan Ilić

Majka ubijene Anđeline već mesec dana slabo jede i priča. Iako ima još dvoje dece, svoje najmlađe dete ne može da prežali. Donekle sebe krivi za tragediju jer joj je dozvolila da ide na rođendan.

- Teško joj je. Ide na groblje, ali tuga ne prolazi. Otac moje unuke, Milomir, dolazi sa dvoje dece iz prvog braka i obilazi grob, ali nam naša Anđa sve više nedostaje - kaže baka svirepo ubijene devojčice.

Dušanka ističe da nisu dobili nikakvu pomoć od opštine, iako im je neophodna. - Niko nas se nije setio, osim jedne Lenke, Slovenke iz Celja, koja nam je poslala 50 evra i paket sa slatkišima, iako teško živimo. Mojoj Danijeli nisu platili 50.000 dinara, a treba da dobija pomoć - dodaje neutešna Dušanka.

Nebojša Rajković (Foto: Youtube printscreen)

Ubica uskoro na posmatranju

Vladica Rajković uskoro treba da bude prebačen u zatvorsku bolnicu u Beogradu, gde će jedno vreme biti na posmatranju. - Pošto je počinio tako svirep zločin, neophodno je da se utvrdi kakvog je duševnog zdravlja. Njega će pratiti tim stručnjaka, koji treba da zakljući da li je uhapšeni uračunjliv i da li može da prati suđenje - kaže izvor blizak istrazi. Iako je u policiji priznao zločin, Rajković se kod tužioca branio ćutanjem. Otac o poseti sinu: To je moja stvar!

S druge strane, Nebojša Rajković, otac monstruma iz Vratarnice nadomak Zaječara, tvrdi da nije video sina, ali ne poriče da će otići kod njega.

- Šta i koga brine kada ću otići da vidim Vladicu! To je moja stvar - povišenim tonom kaže najstariji Rajković. (Alo)