Foto: Facebook Print Screen

stiže pomoć

NASTAVLJENA POTRAGA ZA SLOVENAČKIM SKAKAČEM: Stigli ronioci iz Slovenije Andreja traže i sonarima

ZVORNIK – Potraga za za Slovencem Andrejem Beucom (34), koji je posle skoka sa mosta u Drinu nestao u vodi nastavljena je i danas a stigli su i slovenački ronioci sa specijalnom opremom

Bosna i Hercegovina
> 09:34h

Potraga za slovenskim skakačem Andrejom Beucom, koji nakon skoka u Drinu više nije izašao iz vode, nastavljena je , a Drinu pretražuju i sonarima za pretragu rečnog dna.

Oni su se priključiti pripadnicima ronilačkih klubova „TRB“ iz Bijeljine i „Nemo“ iz Brčkog, te Profesionalne vatrogasne jedinice Zvornik nastavljaju potragu .

Član Ronilačkog kluba i „Nemo“ Neđo Mićić Tulija rekao je Srni da su pretraživali korito Drine od polazne tačke nizvodno do Tršića i da nisu pronašli Andreja Beuca, dodavši da su popadali od umora.

POtraga za slovenačkim takmičarom (Foto printscreen Zvornik danas)

„Pretraživali smo Drinu površinskim opseravcijama, što zahteva neprestalno hodanje vodom i pojačan fizički napor, što dovodi do maksimalnog umora“, rekao je Tulija i podsetio da u današnjoj potrazi nije bilo ronjenja jer je voda mutna, a vidljivost nikakva.

„Zbog mutne vode zaranjanja je rizično za bezbednosit ronilaca, a pretraživali sm i takozvane „džepove“ Drine, jer se nikada ne zna gde će matica da usmeri telo“, rekao je Tulija.

Hidroelektrana Mali Zvornik tokom dana smanjuje protok vode kako bi roniocima i vatrogascima olakšali pretraživanje Drine i priobalnog pojasa. Beuc je nestao, 7. avgusta, nakon skoka u Drinu oko 16.50 časova. On je nakon skoka sa visine od 20 metara sa mosta Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića izronio, ali je potom nestao u vodi.

(Zvornik danas)