Foto: Zorana Jevtic

Sukob u Skupštini Srbije

EVO ZBOG ČEGA SU DJB OTIŠLI SA SEDNICE: Marjan Rističević uspeo da ih istera iz takta

Poslanici pokreta "Dosta je bilo" napustili su danas sednicu Skupštine Srbije nakon "vickastih" komentara poslanika SNS Marjana Rističevića na njihov račun.

Politika
> 00:00h

Rističević je započeo svoje provokativno izlaganje, ali su poslanici DJB odmah podigli poslovnike zbog povrede poslanika. Na to im je Rističević odgovorio:

"Da li je to možda povreda jelovnika?" aludirajući na to što su poslanici opozicije juče napustili obrazlaganje ekspozea Aleksandra Vučića.

Poslanici DJB su odmah podigli poslovnike želeći repliku a Rističević je nastavio u svom stilu.

"Molim vas, isključite ventilaciju ovde, ako već mašu, neka budu makar energetski efikasni" - rekao je Rističević, nakon čega su brojni poslanici počeli da se smeju.

Poslanici DJB su posle toga napustili zasedanje skupštine.

Inače, Radulović je prethodno izneo svoje mišljenje o ekspozeu Vučića nakon čega mu je ovaj odgovorio. Tokom odgovora došlo je do smeha u sali kada je Radulović podigao knjigu poslovnika za prigovor u trenutku kada je tv kamera skrenula ka njemu. Na to je reagovao i Aleksandar Vučić.

"Dragi prijatelji svi ste videli da oni gledaju kameru kada je ona tu i onda je podignu jer im je teško da drže knjigu od 50 grama u ruci. Ja nisam ovde zbog kamere i prenosa, ali oni jesu!", rekao je Vučić.

Nakon toga svi poslanici DJB su ustali sa podignutim poslovnicima, što je izazvalo novi smeh u Skupštini Srbije. Predsednik DJB se ponovo javio za reč i izjavio da smatra da mandatar treba da se upristoji jer je, kako je rekao, vređanje i omalovažavanje političkih protivnika loš manir i znači slabost. Vučić mu je odgovorio da nikog nije uvredio, a zatim odlučno demantovao Radulovićeve tvrdnje o trošenju državnog novca.

DJB: Mandatar u Skupštinu doveo navijače

Mandatar je doveo navijače na galeriju Skupštine da mu tapšu, da ga hrabre aplauzom i od Skupštine napravio pozorište, saopštio je Pokret Dosta je bilo. Pokret je ocenio da nedostatak ideja i bilo kakve vizije za Srbiju trebalo je da nadoknade aplauzom i da ohrabruju mandatara u danu kad je otvorena rasprava o njegovom ekspozeu.Mandatar je pokazao i koliko se plaši Saše Radulovića kad mu je jeftinim trikom onemogućio da govori dok traju prenosi sednice Skupštine na RTS, navodi se u saopštenju.