Foto: Printscreen YT

Bežao od '80ih

SMRTNA KAZNA ZA MONSTRUMA: Radio za policiju, krvoločno ubio na desetine devojčica i žena

Jedan od najgorih serijskih ubica u istoriji SAD, Loni Frenklin, osuđen je na smrtnu kaznu.

Planeta
> 00:00h

Frenklin, poznat pod nadimkom "The Grim Sleeper"( Namrgođeni spavač) osuđen je zbog ubistva deset žena u razdoblju između 1985. i 2007 godine na području Los Anđelesa. Policija sumnja da je odgovoran za još najmanje 15 ubistava koje nisu uspeli da dokažu na suđenju.

Frenklin je bivši đubretar koji je u jednom trenutku čak radio kao mehaničar za policijske snage Los Anđelesa, a njegove mete bile su one žene kojima niko nije mogao ili nije hteo da pomogne, zavisnice od teških droga i prostitutke.

Svoje žrtve, u rasponu između 15 i 35 godina, Frenklin je ili upucao ili zadavio, a njihova tela bi bacao u uličice blizu svoje kuće.

Tokom presude, Frenklin je ćutao, dok su porodice žrtava posle presude plakale, a neki uzviknuli "Hvala Bogu" i "Amin".

"Moja želja je da provede ostatak svojih dana u ćeliji, koja će biti njegova vreća za smeće", rekla je majka jedne od žrtava.

Razlog zašto je Frenklin toliko dugo bežao policiji je prava epidemija zavisnosti o krek na području Los Anđelesa 80-ih i 90-ih godina, kao i činjenica da je tada na tom području bilo još troje aktivnih serijskih ubica. Frenklin je napokon uhapšen 2010. godine kada je njegov DNK pronađen na jednoj od žrtava.

(Independent)